Mesaje de amenintare ale lui Costel Alexe la adresa pesedistilor care nu participa la chiolhanul de 36 mii euro, cu 1.000 de invitati, platit din bani publici

0
86

Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi, vrea sa marcheze aniversarea a 30 de ani de la infiintarea institutiei pe care o prezideaza, printr-un chiolhan platit din bani publici. Pentru a nu exista discutii ca la pomana porcului nu au fost invitati toti meltenii din zona politica, inviatia a fost una comuna, motiv de zbierete si alte ragete populiste, de divizari in fripturisti si vegani, in mironosite care merg pe false declaratii, cum ca „noi nu rupem de la gura poporului” si amenintari mai putin voalate de genul „treci la crăpăt, ca altfel te lingi pe degete la alocarile bugetare!”
Șpăgarul Costel Alexe vrea să fie venerat de toată suflarea din administrația județeană. Astăzi, după prânz, având drept pretext împlinirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Iași, liberalul Costel Alexe a planificat o petrecere faraonică. Aproape 1.000 de invitați sunt așteptați chiolhan.
Într-o perioadă extrem de delicată, cu prețuri crescute la energie, cu inflație mare, cu un conflict armat la doar câteva sute de kilometri de Iași, Costel Alexe vrea doar să chefuiască. Nu se uită la bani, că doar nu sunt ai lui. Validarea personală este mai importantă decât orice. Să stea în capul mesei, ca nașul mare, și să comande muzica. Asta-i pofta lui Alexe!
În noiembrie, majoritatea nocivă din Consiliul Județean Iași, formată din aleșii PNL-PMP, a votat alocarea a 175.950 lei, echivalentul a aproximativ 36.000 euro, pentru organizarea acestei sindrofii. PSD Iași nu a votat acest dezmăț din bani publici. Diplome, medalii, mâncare și băutură din banii ieșenilor. PSD a spus răspicat: „NU”.
Ar fi fost mult mai bine ca șefii Consiliului Județean Iași să folosească aceste fonduri pentru copiii aflați în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Ori pentru vârstnicii fără posibilități materiale care au nevoie de lemne și de alimente de bază. Sau pentru sutele de refugiați ucraineni care vor face sărbătorile în județul Iași, departe de casă. Sunt doar câteva exemple, cu siguranță că acești bani ar fi avut și alte destinații mult mai potrivite.
Costel Alexe este un politician și un om de la vârful administrației județene care poate fi caracterizat foarte clar: iresponsabil. Pentru a-și asigura numărul de invitați pe care l-a preconizat, Alexe a amenințat și a șantajat primarii PSD.
„Dar vreau să înțelegeți că așa cum vă raportați dvs la instituția Consiliului Județean fix așa se va raporta și CJ Iași la dvs!”, este mesajul amenințare/șantaj care a venit din partea lui Alexe pe telefoanele mai multor aleși ai PSD. Practic, Alexe a sugerat că cei care nu vor veni la petrecere nu vor mai primi sprijin de la Consiliul Județean. Cu alte cuvinte, Alexe a avertizat că el are pâinea și cuțitul. Și la propriu și la figurat.
Solemnitatea și sobrietatea care trebuiau să însoțească o astfel de manifestare, 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Iași, au fost înlocuite de snobism și grobianism.
PSD Iași nu va participa la acest eveniment care sfidează bunul simț. PSD Iași nu va gira grandomania lui Costel Alexe!”, a proclamat
, de la liliputana inaltime morala, senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here