Mesajul lui Rareș Bogdan pentru ieșeni, după dezvăluirile din dosarul Gheorghe Nichita

0
66

Jurnalistul Rareș Bogdan a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru ieșeni, după dezvăluirile incredibile din cazul primarului de Iași, Gheorghe Nichita.

Gelozie psihotica – Aceasta forma apare la personalitati paranoice, caracterizate de neincredere, susceptibile si foarte orgolioase,… In aceste cazuri, GELOZIA este un veritabil atac de violenta si poate deveni violenta. Este vorba de o gelozie patologica!”.

Acesti indivizi trebuie pusi sub observatie si izolati de viata publica.

Dragi ieseni,

daca va pasa de orasul vostru va rog din suflet sa ii cereti omului care v-a facut de ras cum nu a reusit nimeni in istoria Iasiului sa DEMISIONEZE! Gigi Nichita este o pata pe obrazul orasului vostru si orice zi in care individul ramane la conducerea capitalei Moldovei este o mare rusine pentru voi si pentru noi, toti romanii!

Cu respect pentru “dulcele targ al Iesilor” si pentru locuitorii sai,

Rares Bogdan”

Nichita este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la accesul ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale şi instigare la folosirea informaţiilor care nu sunt destinate publicităţii. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, şi Avîrvarei Ştefan, şef serviciu în Poliţie.

Primarul din Iaşi i-ar fi instigat pe cei doi să spioneze o persoană. Potrivit presei locale, persoana monitorizată de primar era chiar amanta acestuia, şefa unui serviciu din Primăria Iaşi, Adina Samson, în vârstă de 33 de ani.

Pentru Adina Samson, edilul a fost în stare să creeze o adevărată celulă de spionaj. Însă îi transformase în spioni, potrivit procurorilor, chiar pe poliţiştii locali plătiţi din impozitele ieşenilor.

De multe ori, chiar şeful Poliţiei Locale se ocupa în detaliu de operaţiunile dispuse de Nichita.

Se folosea tehnică de ultimă generaţie, softuri de monitorizare a comunicaţiilor de pe telefon, dar şi sisteme de monitorizare prin GPS a maşinii în care se deplasa femeia despre care presa locală scrie că e amanta edilului. Când autoturismul a ajuns în service şi a existat riscul ca mecanicii să observe dispozitivul, s-a declanşat o întreagă desfăşurare de forţe.

S-a mers până acolo cu urmăririle încât atunci când ţinta lui Nichita a mers la Suceava, şi poliţiştii locali au închiriat o cameră ca să se asculte tot ce se întâmpla în încăperea învecinată.

Fiecare întâlnire a tinerei era monitorizată atent. Cei care ajungeau la ea erau verificaţi în bazele de date ale Ministerului de Interne. Dacă ceva părea suspect, primarul era anunţat imediat.

Când lucrurile au degenerat, un alt instrument folosit de oamenii primarului a fost ameninţarea directă! Potrivit procurorilor, clanul Cordunenilor, una dintre cele mai temute grupări din Moldova, a fost folosit pentru intimidarea oamenilor din anturajul presupusei amante.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Samson, şefa Serviciului Managementului Calităţii din cadrul Primăriei ieşene, l-ar fi denunţat pe edilul Gheorghe Nichita la DNA, după ce ar fi constatat că este în permanenţă urmărită

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here