Metoda „Accidentul” face o noua victima! O batrana din Dobrovat a achitat 8.500 de euro unui escroc pentru o presupusa operatie

0
53

La data de 15 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurala Iasi au fost sesizati de o femeie, de 69 de ani, din comuna Dobrovat, cu privire la faptul ca, la data de 14 martie, ar fi fost contactata telefonic de catre o persoana necunoscuta, care, folosindu-se de nume sau calitati oficiale, i-ar fi spus ca fiul sau ar fi fost victima unui accident rutier si i-ar fi solicitat 12.000 de euro, suma necesara pentru o presupusa interventie medicala. Ulterior, o femeie s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vatamate si ar fi incasat de la aceasta aproximativ 8.500 de euro. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, iar cercetarile continua pentru identificarea autorilor si luarea masurilor legale ce se impun.

Pentru a nu deveni victima inselaciunilor, prin metoda „accidentul”, este recomandat ca in cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele cauzate de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala. Mai mult, verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura chiar cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune. Daca sunteti contactat de catre cineva care va apeleaza in numele unei rude apropiate, solicitati-i acestuia o intalnire directa, anuntati politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin si nu mergeti la aceste intalniri decat insotiti de reprezentantii politiei! In cazul in care va confruntati cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!”, sunt recomandarile Politiei iesene.

 

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 73