Se inchide Primaria Iasi, talciocul, targul auto si cel de pasari. Pietarii nu vor mai avea voie sa vanda in piete daca nu au masti

0
104

Întrucât situația la nivel național și internațional evoluează rapid și impune decizii rapide, primarul Mihai Chirica a convocat astăzi, 15 martie, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență destinată luării unor măsuri de prevenire a gripei sezoniere, virozelor respiratorii și infecției cu noul coronavirus COVID-19 în Municipiul Iași. Aceasta este a cincea ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9 și 11 martie și vine în continuarea și completarea deciziilor anunțate și implementate deja de municipalitate, după măsurile restrictive luate în ultima săptămână de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe teritoriul României și înaintea emiterii documentului privind decretarea stării de urgență de către președintele României, document care va aduce și lămuriri privind noile măsuri valabile la nivel național.

„Primăria și instituțiile subordonate sunt mobilizate în permanență și țin legătura cu autoritățile medicale și celelalte autorități ale statului pentru a gestiona situația deosebită pe care o traversăm. Ca și până acum, îndemn cetățenii să fie calmi, să respecte regulile de igienă, să evite aglomerațiile și deplasările care nu sunt strict necesare! Dar, mai ales, îi îndemn să aibă grijă de cei apropiați, să fie solidari și să oferiți sprijin celor care au nevoie! Cuvintele cheie ale acestor zile deosebite trebuie să fie calmul, responsabilitatea și solidaritatea! Vreau să mulțumesc public și medicilor, asistentelor, întregului personal medical, ca și polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, tuturor celor aflați în aceste zile în linia întâi a gestionării acestei situații! Să fim solidari cu ei și să îi sprijinim! Iar cel mai important în zilele următoare este să le urmăm recomandările!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Măsuri luate astăzi, 15 martie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

 1. Începând cu data de 16 martie 2020 se anulează programul cu publicul al tuturor departamentelor din cadrul Primăriei Municipiului Iași.
 2. Începând cu data de 16 martie 2020 se decalează programul de lucru al personalului angajat din cadrul Primăriei Municipiului Iași și al direcțiilor / societăților care își desfășoară activitatea în sediul de pe șoseaua Națională nr.43, astfel:

– La sediul de pe șoseaua Națională nr.43, programul va începe astfel:

 • SC Salubris SA – de la ora 7.00
 • Direcția Fond Locativ – de la ora 8.00
 • Direcția Exploatare Patrimoniu – de la ora 8.30
 • Direcția Evidență Patrimoniu Public și Privat – de la ora 9.00

– Un program similar este valabil și pentru angajații din sediul Primăriei Municipiului Iași din bd. Ștefan cel Mare.

 1. Începând cu data de 16 martie 2020 se închide activitatea în următoarele spații aparținând SC EcoPiața SA: talcioc, târgul auto și târgul de păsări.
 2. Începând cu data de 16 martie 2020 fiecare vânzător din piețele de pe raza Municipiului Iași are obligația de a purta mască și mănuși de protecție. De asemenea, produsele expuse la vânzare vor fi protejate cu folie transparentă.
 3. Poliția Locală Iași va intensifica acțiunile de verificare în piețele publice și private de pe raza Municipiului Iași pentru a evita expunerea produselor la vânzare pe jos.
 4. Începând cu data de 16 martie 2020 Direcția de Asistență Socială Iași va închide activitatea centrelor de pensionari și a Centrului de zi pentru persoane vârstnice Vovidenia.
 5. Începând cu data de 16 martie 2020 se vor efectua acțiuni de dezinfecție a stațiilor de taxi, precum și a autovehiculelor taxi. Măsura va fi dusă la îndeplinire de SC Servicii Publice Iași SA.

8.1. Începând cu data de 16 martie 2020 se vor efectua acțiuni de dezinfecție a stațiilor mijloacelor de transport public. Măsura va fi dusă la îndeplinire de SC Compania de Transport Public Iași SA.

8.2. Începând cu data de 16 martie 2020 urcarea / coborârea în mijloacele de transport public se va face pe la ușa din mijloc / spate. Se va asigura o zonă de protecție pentru conducătorii autovehiculelor în zona primelor scaune ale mijlocului de transport.

 1. Începând cu data de 16 martie 2020 Direcția de Asistență Socială Iași va sista efectuarea anchetelor sociale, excepție făcând doar cazurile solicitate în regim de urgență de către instanțele judecătorești, etc.

10.1. Începând cu data de 16 martie 2020 se suspendă procedurile de licitație organizate de Direcția Exploatare Patrimoniu pentru închirierea parcărilor și procedurile de licitație organizate de pentru închirierea de spații organizate de SC Eco Piața SA, urmând a se derula pe o platformă online.

10.2. Începând cu data de 16 martie 2020 se suspendă activitatea la stadioanele / bazele sportive gestionate de către Direcția Exploatare Patrimoniu.

 1. SC Salubris SA, SC Servicii Publice Iași SA, SC Compania de Transport Public Iași SA și Direcția de Asistență Socială Iași vor asigura stocurile de dezinfectanți pentru cel puțin o perioadă de două luni.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here