Mihai Chirica colectează semnături pentru un candidat independent la alegerile europarlamentare

0
61

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, va colecta semnături pentru candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion. Acțiunea va avea loc sâmbătă,  16 martie, ora 10:00, la punctul de colectare a semnăturilor din Piața Unirii. Edilul Mihai Chirica va strânge semnături de la ieșeni alături de George Simion, candidat independent pentru Parlamentul European.

Edilul capitalei istorice a României, Mihai Chirica, și-a exprimat pe 24 ianuarie sprijinul față de candidatura lui Simion, afirmând că: ,,George Simion este unul dintre cei care s-a născut într-o altă zodie, este zodia României celei Mari. Este zodia în care sunt toți cei care cred în Unirea provinciilor românești, este zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ce au. Trebuie să avem omenii noștri în Parlamentul European, în Parlamentul României și în cel al Republicii Moldova. Eu cred că George va reușisă lase în memoria tinerei generații o urmă adâncă în ceea ce privește Unirea. Eu sunt angajat sufletește pentru el și vreau să-l susțin’’, a declarat Mihai Chirica.

Un candidat independent este obligat să colecteze 100.000 de semnături pentru a se înscrie în cursa electorală din luna mai.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here