Mihai Chirica, demis de la conducerea PSD Iaşi: “Este vorba de formă de o abuz politic de la centru”

0
67

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi, printr-o decizie a Comitetului Executiv Judeţean al filialei, edilul precizând că a aflat că ar există o “hârtie venită de la Bucureşti” în care se arată că nu are dreptul să ocupe nicio funcţie în organizaţie.

O comunicare care mi-a fost adusă la cunoştinţă vineri. În mod miraculos a apărut o decizie: nu mai pot ocupa nicio funcţie de conducere în PSD Iaşi. Este vorba de formă de abuz politic, deciziile se iau în spatele unor uşi şi după aceea se transmit în teritorii. Într-o probabilitate destul de mare voi contesta decizia în instanţă. Nu părăsesc PSD-ul. Mediu politic românesc are nevoie de partide politice care să se manifeste în mod democratic”, a csompletat Mihai Chirica.

Mihai Chirica a declarat că decizia înlocuirii sale din postul de preşedinte executiv al filialei judeţene a fost luată vineri, în şedinţa Comitetului Executiv al organizaţiei, dar că va contesta această hotărâre. Chirica susţine că mutarea s-a făcut în urma solicitării conducerii naţionale a partidului, adăugând că şefii filialei ieşene s-au conformat imediat.

El a spus că în reuniunea Comitetului Executiv al PSD Iaşi de vineri s-a hotărât că în locul sau să fie numit senatorul Victorel Lupu.

În luna februarie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis înlocuirea lui Mihai Chirică din funcţia de preşedinte interimar al PSD Iaşi, dar şi din cea de vicepreşedinte, în urma declaraţiilor critice ale edilului ieşean la adresa conducerii partidului pe subiectul OUG 13. Mihai Chirică a cerut abrogarea OUG 13 imediat ce această a fost adoptată de Guvern şi a solicitat demisia ministrului Justiţiei de atunci, Florin Iordache.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

96 − = 88