Mihai Chirica, noul primar interimar al Iasului. Consilierul Matasaru a refuzat sa preia atributiile de viceprimar

0
69

Sedinta Consiliului Local Iasi s-a încheiat, dupa 40 de minute de dezbateri. Plenul a decis ca viceprimarul Mihai Chirica să preia, cu titlul de interimat, atributiile de primar al Municipiului Iasi.
Deja, s-a stabilit in PSD cine va fi primarul, asa ca acesta va trebui ajutat pe mai departe sa isi duca prerogativele, pentru ca Iasul este un oras mare, nu e nici Barlad, nici Dorohoi. Prin acest vor nu se aduce nici o schimbare, ci doar o continuare a administratiei Nichita. Ar fi fost normal sa avem alte optiuni in fata. Ar fi fost mult mai frumos ca cei viceprimari sa se retraga din functie si sa dam acestui Consiliu, ocazia sa propuna alti doi viceprimari”, a declarat Marius Danga, liderul grupului de consilieri PNL
„Nu as vrea sa privim aceasta sedinta ca una de inlocuire a primarului, ci una de preluare a preogativelor de la primarul suspendat din functie pe perioada prevazuta de lege. Lucrurile care s-au intamplat la Primaria Iasi si, din pacate, si la Consiliul Judetean Iasi, au deturnat starea de normalitate, aceea ca un primar sa fie ales prin vot”, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.
Consilierul local PSD, Daniel Matasaru, a propus amanarea, pe o perioada de 2 saptamani, a proiectului privind desemnarea unui consilier local care sa exercite atributiile de viceprimar, functie pentru care fusese propus in cadrul BPJ.
Daca nu este obligatorie preluarea prerogrativelor de viceprimar de catre un consilier, as vrea sa refuz pentru ca mai sunt doar doua saptamani pana ce vom avea un verdict clar, in data de 5 iunie, in ce-l priveste pe domnul primar Nichita, si as vrea sa asteptam pana atunci”, a spus Daniel Matasaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here