Mihai Sora, mesaj emoționant după moartea poetului Emil Brumaru. „Este prima veste cu adevărat tristă a noului an”

0
62

Filosoful Mihai Șora susține că moartea lui Emil Brumaru este prima veste tristă din 2019. El cere, în mesajul său de omagiere a marelui poet, ca poeții să fie iubiți, cât timp sunt în viață.

„Unii își vor umfla pieptul, arătând lumii o fotografie cu El. Alții vor povesti anecdote, vagi întâmplări în care erau împreună, – lustruindu-se încă o dată pe ei. Unii vor întinde mâna spre raftul prăfuit unde-i stau, de ani buni, cărțile. Alții vor întreba „Cine era ăsta?”, „A, nimic, un poet.”, se va spune. Unii își vor urla durerea pe străzi. Alții vor suferi în tăcere. Vai, ce ființe previzibile suntem noi, trăitorii de rând! Dragi prieteni! A murit Emil Brumaru, iar aceasta este prima veste cu adevărat tristă a noului an. Emil Brumaru – poet român „…cu suflet ușor de crin galben / cu inima-n patru mari camere…”. Iubiți-i cât sunt în viață, dragi prieteni! Ființe miraculoase, fragile și tainice, poeții au nevoie de iubirea noastră mai mult decât orice alte făpturi. Prima formă de a-i iubi este a-i citi. Rămas bun, dragul meu Emilplutitor. Te îmbrățișează, de Bobotează, al tău Mihaimergător”, a transmis Mihai Șora pe Facebook.

Poetul Emil Brumaru a decedat, sâmbătă noaptea, la vârsta de 80 de ani. Anunțul morții lui a fost făcut de scriitorul Liviu Antonesei pe blogul său. El anunță că poetul se afla în spital, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here