Mihail Vlasov, fostul sef al Camerei de Comert a Romaniei, eliberat din Penitenciarul Vaslui

0
51

Judecătorii vasluieni au decis vineri, 3 noiembrie, să îl elibereze condiționat pe Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Cel supranumit „Împăratul” se afla în spatele gratiilor din iunie 2015, când a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare.
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a primit o condamnare finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după ce judecătorii ieşeni i-au contopit două pedepse, de 5 ani şi 2 ani, primite pentru trafic de influenţă, respectiv dare de mită.
El a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurori la scurt timp după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri. Suma reprezenta o parte dintr-o mită totală de 1 milion de euro pe care Vlasov a cerut-o omului de afaceri, în schimbul traficării influenţei pe care a spus că o are la Curtea de Arbitraj Internaţional, unde respectivul om de afaceri se judeca cu un alt afacerist. După ce a intrat în puşcărie, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, unde acuzaţia a fost de dare de mită.
În cel de-al doilea dosar, Vlasov a fost acuzat că a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a Ro¬mâniei, pe care Vlasov o controla.
sursa: ZDI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 90