Ministerul Educatiei Nationale continuă politicile împotriva salariatilor din învătământul preuniversitar

0
62

USLIP IAȘI dorește să tragă un semnal de alarmă asupra modificărilor legislative promovate de către Ministerul Educației Naționale. Acestea au generat diminuări de salarii în învățământul de masă, special și CJRAE. Ultima variantă a programului Edusal apărută ieri, 01.10.2018, consacră scăderi ale veniturilor la personalul auxiliar și nedidactic din învățământul special și CJRAE.

În paralel avem informații legate de diminuări de posturi atât pentru învățământul de masă, cât și pentru cel special. Astfel, MEN propune reducerea a 4367 de norme în învăţământul de masă şi 297 în învăţământul special la nivel naţional. Nu înțelegem nici obligația semnării unor noi contracte de muncă pentru cei care au ore suplimentare.

Haosul legislativ generat de către MEN – a se vedea cum Hotărâri de Guvern (H.G. 598) modifică prevederi ale Legii 153 “Legea unică de salarizare” – conduce la o stare de tensiune și nemulțumire în interiorul sistemului. Pentru a evita declanșarea unui conflict de muncă USLIP IAȘI solicită Ministerului Educației Naționale să aibă în vedere remedierea de urgență a situațiilor prezentate.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here