Stagii de practica in domeniul mecanic pentru sute de elevi din judetul Iasi

0
50

Miercuri, 3 octombrie 2018, orele 11.00-14.00 în Sala Verdi, Palas Mall Iași se va desfășura Conferința de lansare a Proiectului  POCU/90/6.13/6.14 – I.D. 108847 Multiplicarea metodelor de Educație și a Competențelor prin Adaptarea la Nevoile Industriilor Competitive , EMPLOY MECHANICS! Proiectul beneficiază de o finanțare de 2.226.033,34 lei pentru a fi implementat de către Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu DANKE CONSULTING SRL și EDINFO SRL în perioada 4 iunie 2018 –3 iunie 2020 

Scopul proiectului este facilitarea accesului pe piața muncii a 334 de elevi din învățământul preuniversitar cu profil mecanic din județul Iași pentru o perioadă de 24 de luni prin derularea de activități de învățare în cadrul stagiilor de practică, înregistrării și dezvoltării unor firme de exercițiu, respectiv întreprinderi simulate, activități de consiliere și orientare profesională.

Obiectivele specifice și rezultatele vizate în implementarea proiectului sunt: identificarea unor noi parteneri de practică și consolidarea parteneriatelor existente între unitățile de învățământ și agenții economici; organizarea de stagii de practică în domeniul mecanic pentru 334 de elevi din județul Iași; înscrierea și dezvoltarea a 50 de firme de exercițiu, furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională pentru 334 elevi din grupul țintă; facilitarea comunicării și derularea activităților de practică prin crearea și dezvoltarea unei platforme online; analiza nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local, asigurarea sustenabilității sistemului de educație și a mediului de afaceri în regiunea Nord-Est.

La finalul proiectului minimum 202 elevi vor dobândi o calificare, 168 de elevi vor fi angajați iar 34 elevi vor continua studiile.

Măsurile dezvoltate și implementate în cadrul proiectului vor contribui la prevenirea abandonului școlar și vor asigura persoanelor care realizează stagiile de practică abilitățile de bază, necesare integrării pe piața muncii. Pe termen mediu și lung, rezultatele proiectului și măsurile aplicate pentru facilitarea inserției absolvenților de învățământ preuniversitar pe piața muncii pot fi preluate și integrate în programe educaționale la nivel local sau regional. De asemenea, bunele practici dezvoltate  în cadrul acestui proiect vor fi  multiplicate și integrate în alte programe sau proiecte care au drept scop îmbunătățirea accesului și participării la educație, contribuind astfel la dezvoltarea resursei umane locale, implicit la o dezvoltare locală economică și socială durabilă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − = 3