Ministrul Sanatatii vine la Iasi pentru a prezenta studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgente

0
73

Echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgență (SRU), condusă de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va prezenta pe 13 iulie, la Consiliul Județean Iași, studiul de fezabilitate al viitoarei unității medicale. Vor fi prezenți Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiții și Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum și Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiții și consultanții tehnici ai proiectului.

Pe lângă studiului de fezabilitate, discuțiile vor viza și analiza economico-financiară a proiectului, la care vor participa toate instituțiile naționale și județene implicate în construcția noii unități medicale.

Prima vizită a reprezentanților BEI și ai Ministerului Sănătății la Iași a fost în luna martie, când, au vizitat amplasamentul pe care va fi construită unitatea medicală și s-au întâlnit cu șefii tuturor instituțiilor implicate în derularea proiectului. Această vizită a fost precedată de ședințe de lucru care s-au desfășurat atât la Iași cât și la București, în cadrul cărora au fost stabiliți pașii investiției și sarcinile fiecărei instituții.

Reprezentanții Ministerului Sănătății, autoritățile județene, reprezentanți ai finanțatorului și consultantul Băncii Europene de Investiții au convenit ca viitorul Spital Regional de Urgență să aibă un număr de 895 de paturi.

În anul 2017 a fost aprobată transmiterea unui teren de 120.000 de metri pătraţi, situat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii. Printr-o hotărâre de Guvern s-a aprobat înscrierea respectivului teren în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Sănătăţii.

În sarcina Primăriei Municipiului Iași, revine asigurarea căilor de acces către locația viitorului spital, în timp ce, Consiliului Județean va trebui să modernizeze drumul județean 248B Lețcani-Vânători, pe o lungime de 16 kilometri, drum care va asigura accesul pacienților din alte județe către unitatea medicală.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here