Minora din Iasi recrutata prin metoda ‘loverboy’ si fortata sa practice prostitutia

0
59

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea unui bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în cazul unei fete de 17 ani pe care a recrutat-o pentru a practica prostituţia.
Potrivit unui comunicat de presă, în luna octombrie 2021, bărbatul a recrutat, folosind metoda ‘loverboy’, o minoră, în vârstă de 17 ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.
Ulterior, acesta a cazat persoana vătămată în diverse apartamente închiriate în regim hotelier şi a transportat-o pe aceasta la diferite locaţii din municipiul Iaşi, determinând-o să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi clienţi contra unor sume de bani, activitate desfăşurată până în luna ianuarie 2022. De asemenea, cu privire la un alt inculpat, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, reţinându-se că, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, a înlesnit exploatarea de către primul inculpat a persoanei vătămate minore, implicându-se în adăpostirea şi primirea acesteia în apartamentele închiriate din municipiul Iaşi şi în colectarea sumelor de bani dobândite din prostituţie’, precizează în comunicatul de presă.
Procurorii au propus instanţei Tribunalului Iaşi arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului acuzat.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =