Parfumuri contrafacute, în valoare de peste 500.000 de euro, descoperite la PTF Giurgiu

0
48

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, 5.847 de parfumuri care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate erau depozitate în cutii din carton și transportate, în regim curierat, din Bulgaria pentru România.
In Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, condusă de către un cetățean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, mai multe bunuri, în regim curierat, încărcate din Bulgaria pentru țara noastră.
Procedând la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii din carton, care conțineau parfumuri, toate fiind inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute si a aduce atingere dreptului de proprietate a titularului de marcă.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 5.847 de parfumuri de diverse mărci. De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, șoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența acestora.
Bunurile, estimate la o valoare de 2.631.000 lei (aproximativ 526.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști de frontieră în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
În prezent, față de cetățeanul bulgar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =