Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu fac spectacol la Iași

0
66

Sâmbătă seara, la ora 19.00, la Ateneul din Iași se va juca spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”, o tragicomedie despre dragoste, în general, un spectacol de Mimi Brănescu. Cel care a scris scenariul a nouă sezoane de „Las Fierbinți”, serialul românesc devenit fenomen, aduce la Iași spectacolul „Dumnezeul de a doua zi” cu Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu. Textul este scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufletești, sau a unui moment de viață, iar soluția folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie și autoironie.

Rezultatul: un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotrivă. Violent prin simplitatea și exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece și fără să condamne.

Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei povești de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societății românești de azi sau ca o invitație la o meditație asupra sensului dimineților de a doua zi.(pentru că, nu-i așa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o nouă bună dimineață). Dar, întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinți și copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinți, copii și Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi…cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.” Claudiu Goga

Toate textele mele de teatru sunt încercări, mai mult sau mai puțin reușite. Sunt exerciții destinate în primul rând actorilor. Nu conțin mesaje profunde și nici nu-și propun să dezbată teme mari, universale. Din neputință. Sunt inspirate din realitatea imediată și povestite sincer, cu onestitate.” Mimi Brănescu

Ateneul din Iași vă invită sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 19.00 la Spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”, un spectacol de Mimi Brănescu în regia lui Claudiu Goga, cu actorii Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu. Durata spectacol: 1h 20. Spectacol interzis persoanelor sub 16 ani.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 30