Moaște militarizate și focare de Covid la liber. Autoritatile absurdului- cluburi full, imbulzeala la etnobotanice, moaste interzise

0
65

Anul acesta Hramul Sfântei Paraschiva se petrece in berna. E o sarbatoare neagra pentru crestini, cauzata de restrictiile la rugaciune si pelerinaj impuse de autoritati. Este vorba de aceleasi autoritati care trimit trupe de jandarmi sa opreasca credinciosii, intr-o sfidare totala fata de Biserica si libertate, dar ingaduie in mod criminal adunari in care incidenta transmiterii noului virus este cu mult mai mare. Nimeni nu mai controleaza cluburile care sunt pline varf de inconstienti fara masti, in ciuda interdictiilor,  imbulzelile de minori care au luat cu asalt primul magazin de etnobotanice sau batranii care se opresc ciorchine sa cumpere ciuperci pe calea ferata care face legatura cu Alexandru cel Bun.  Cu toate acestea, Sfânta Cuvioasă Parascheva, este  inamicul numărul unu al acestei dictaturi medicale si liberale!

Interzicerea pelerinajului la Racla cu Sfintele Ei Moaște este greseala capitală a politicii actualei dictaturi care-si imaginează, dând dovadă de un imens orgoliu si de prea multă încredere în sine, că va putea opri oamenii din întreaga țară să vină la Iași. Iată cum, prin această nemăsurată mândrie, sistemul acesta se devoalează în modul cel mai clar cu putință, în fața întregului popor. Dacă nu ar fi intervenit atât de brutal acum, ar mai fi avut o minimă sansă de perpetuare a credibilității lui în fața majorității. De Sfânta Parascheva, va pierde orice brumă de susținere reală. În loc să lase gestionarea situației în seama Mitropoliei din Iași, care ar fi avut capacitatea organizatorică, bazată pe experiență, logistică si autoritate, să rânduiască pelerinajul în deplină ordine, cu respectarea tuturor legilor scrise si nescrise, autoritățile statului recurg la mijloace de forță, punitive, vânand creștinii ca în anii 50! În drumul spre Iași, mai lipsește să-i controleze pe oameni, să vadă dacă au crucea la gât…opresc microbuze, autocare, masini mici, tot ce nu are nr. de înmatriculare de Iasi, interoghează oamenii ca la miliție dacă au flori sau steaguri sau cel mai grav haine naționale pe ei, îi intorc din drum,  amenință cu dosare penale, toate acestea în condițiile în care țara este plină de hoți, de clanuri interlope cu averi ilicite colosale, de politicieni corupți cu averile intacte, de retrocedări frauduloase, de alegeri furate din ambele părți, de privatizări vechi anchetate doar de ochii lumii sau pur si simplu trecute cu vederea. Marile dosare ale Revolutiei si Mineriadelor zac în sertare si se reiau de la capăt pe ultima suta de metri a finalizării lor, într-o totală batjocură, de se întorc în mormânt tinerii noștri anticomunisti. Dar aceste lucruri, Dreptatea, Adevărul, nu sunt priorități! Prioritatea numărul unu este interzicerea pelerinajului de la Sfânta Cuvioasă si al celui de la Sfântul Dumitrie cel Nou din București, într-o atmosferă de sumbră prigoană anticreștină care se abate peste Grădina Maicii Domnului, România. Biserici păzite de jandarmi, grilajuri de fier în fața lor, planuri clandestine de a ajunge neprinși de poliție la Iași. Ocrotitoarea Moldovei și a întregii Românii, devenită în aceste zile, inamicul numărul unu al dictaturii, privește cu Bucurie spre toți cei care sunt ai Ei, ce în aceste vremuri de jertfă, se îndreaptă către Ea. Sunt vremuri în care suntem chemați să fim aproape, cât mai aproape de Sfinții noștri alungați, hărțuiți, vânați, cât mai aproape de Sfinții noștri care iată, devin incorecți politic, de fapt așa au fost dintotdeauna, fiind corecți ”doar” cu Hristos si Neamul lor”, este imaginea acestei sarbatori a poporului, cenzurata de autoritati, exprimata de romanul Mihai Marin Tarnoveanu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here