Modificari in circulatia rutiera generate de banda unica de pe bd. Nicolae Iorga

0
84

Municipalitatea continuă amenajarea unei benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii, de la intersecția bd. Nicolae Iorga cu șos. Națională până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului.
Acest lucru a impus și o serie de modificări în circulația rutieră pe bd. Nicolae Iorga și, de aici, pe străzile adiacente. Astfel, la ieșirea din pasajul pe sub calea ferată dinspre Galata – Mircea cel Bătrân spre bd. Nicolae Iorga nu mai este obligatoriu virajul la dreapta, ci este posibil acum și virajul la stânga, spre Podul de Piatră, timp de 40 de secunde, pentru a evita formarea de blocaje în zona Gării Internaționale. Posibilitatea de a vira la stânga la ieșirea din pasajul CFR este semnalizată prin marcaj rutier și semafor.
Din păcate, în cursul acestei dimineți am constatat că o serie de șoferi care veneau dinspre zonele Galata, Mircea cel Bătrân sau Alexandru cel Bun nu au folosit posibilitatea de a vira la stânga spre Podul de Piatră și au circulat spre dreapta, ceea ce a creat întârzieri pentru cei care veneau din cartierele menționate. Circulația a fost îngreunată atât de lipsa de înțelegere a semnelor de circulație, cât și de condițiile meteorologice nefavorabile. Polițiștii locali vor continua să fie prezenți în această zonă, în special la orele de vârf, pentru a ajuta șoferii să se orienteze la ieșirea din pasajul Galata. Facem apel la conducătorii auto să folosească această facilitate (posibilitatea de a vira la stânga la ieșirea din pasaj) și să urmeze indicațiile polițiștilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here