Momente de groază la Iaşi. Două persoane au căzut pe stradă şi au murit

0
64

Două persoane care se deplasau prin oraş şi-au pierdut viaţa marţi, la Iaşi, din cauză că au intrat în stop-cardiorespirator. Cu toate că victimele au fost resuscitate, medicii nu au obţinut activitate cardiacă şi nu au reuşit să le pornească inima.
Primul deces a fost înregistrat în cursul nopţii. Victima decedată, o femeie în vârstă de 60 de ani, se afla pe peronul gării în jurul miezului nopţii când s-a petrecut tragicul eveniment. Cu toate că oamenii din jur i-au acordat primul ajutor prin aplicarea manevrei BLS – suport vital de viaţă – până la sosirea echipajului SMURD de terapie intensivă, şi cu toate că femeia a fost resuscitată de echipajul specializat, această nu a mai putut fi readusă la viaţă. „O femeie în vârstă de 60 de ani, aflată pe peronul gării, a suferit un stop cardiorespirator. Martorii i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD cu medic care a resuscitat-o timp de o ora, fără succes”, a explicat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef SMURD, pentru Ziarul de Iaşi.
Ipotezele luate în considerare de medici vizavi de acest caz sunt afecţiuni cardiace mai vechi şi un edem pulmonar. Dimineaţă, la câteva ore distanţă, un bărbat de 78 de ani care se plimba pe o stradă din Copou a decedat în acelaşi mod. De această dată însă victima se află în evidenţele specialiştilor cu afecţiuni cardiovasculare. „Dimineaţă, un alt pacient a făcut stop cardiorespirator pe o stradă din Copou. Bărbatul a fost resuscitat de către SMURD, dar peste o ora s-a declarat decesul. Victima avea antecedente cardiovasculare şi făcuse în trecut inclusiv un infarct miocardic”, a mai completat şefa SMURD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here