Monica Macovei – “Grupul infractional organizat numit PSD foloseste institutiile statului in scop personal, ca in cazul lui Nichita de la Iasi”

0
63

Europarlamentarul Monica Macovei a avut astazi prima reactie fata de intentia politicienilor PSD de a reduce termenul de prescripție pentru unele infracțiuni, ceea ce înseamnă mai puțin timp pentru anchetarea și judecarea lor, și asta după ce au încercat de câteva ori să adopte o lege a amnistiei si grațierii. De asemenea, PSD propune modificarea condițiilor în care procurorii pot propune arestarea preventivă, astfel încât să ajungă tot mai rar în arest. Potrivit acesteia, tot PSD vrea să fie cât mai puține denunțuri, stabilind un termen de 6 luni de la comiterea faptei, în care o persoană poate face un denunț. În acest sens, Monica Macovei a solicitat reprezentanților opoziției din Comisia Juridică din Senat să-și precizeze pozitia fata de intentiile PSD.
Solicit reprezentanților opoziției din Comisia Juridică din Senat să-și precizeze public poziția față de inițiativa PSD de a îngreuna anchetele penale și a-i intimida pe procurori. Cât timp opoziția tace și se bazează doar pe vigilența presei și a societății civile, Ponta și PSD vor sufoca Parlamentul cu inițiative de demolare a instituțiilor anticorupție și a statului de drept. Tăcerea opoziției va spori elanul “grupului infracțional organizat” numit PSD. O atenție deosebită o acordă politicienii PSD intimidării magistraților, propunând sancțiuni cu închisoarea pentru procurori și judecători. Astfel de prevederi nu exista în niciun stat european. Îi solicit președintelui Comisiei Juridice a Senatului, Cătălin Boboc, membru PNL, și tuturor politicienilor opoziției din Comisie să spună public, astăzi, dacă sunt de acord cu inițiativa PSD de a îngreuna anchetele penale și de a-i intimida pe procurori. Demersurile tot mai dese ale PSD de a bloca justiția trebuie să primească un răspuns ferm și prompt, în niciun caz nu trebuie tolerate sau aprobate tacit. Ponta și PSD sapă constant și tot mai adânc la temelia justiției, singurul lor obiectiv fiind să poată fura în liniște și să își creeze rețele paralele de informații și protecție. Reacția lui Ponta față de cazul primarului Nichita de la Iasi dovedeste că politicienii PSD nu sunt doar “frați” cu corupția, ci si folosesc instituțiile statului în scop personal”, a spus Monica Macovei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here