Nadia Comaneci si Ilie Nastase ajuta copiii supradotati sa primeasca ingrijiri la un centru de zi din Iasi

0
71

Nadia Comaneci si Ilie Nastase au pus sambata umarul la dezvoltarea unui centru de zi din Iasi dedicat copiilor supradotati, care provin din familii nevoiase.

Deocamdata doar 15 elevi olimpici nationali si internationali vin zilnic sa manance si sa primeasca rechizite si consiliere, insa peste doi ani centrul va putea sprijini 100 de copii.

Prezenta Nadiei Comaneci si a lui Ilie Nastase i-a bucurat mult pe copii, mai ales ca au avut parte si de o demonstratie practica.

Sponsorul a donat 50.000 de euro, cu care centrul va fi rebilitat si dotat inclusiv cu o sala de sport.

George are 10 ani si este deja campion international la sah. Din pacate, familia nu il poate ajuta. Mama este plecata, iar tatal este somer. Asa ca pentru George acest centru este cel mai bun lucru care i s-a intamplat pana acum. “La mine acasa este singuratate, stau doar eu cu tata si nu-mi place. Aici, vin, colaborez cu alti copii, ne ajutam reciproc, imi fac temele pentru la scoala. Daca nu ar fi locul acesta nu m-as descurca la fel de bine.”, a spus George Maruta.

Au atata potential si se pierde tot potentialul asta in conditiile adesea mizere in care traiesc. Si atunci vrem cu ajutorul partenerilor nostri sa le dam ocazia sa fie copii. Adica sa aiba un spatiu sa se simta in siguranta, sa invete si sa ajunga tot ceea ce ar putea sa ajunga. Chiar credem in capacitatea lor de a deveni campioni in tot ce pot face.”, a spus si Otto Sestak, director HHC Romania.

Initiatorii proiectului vor ca in doi ani, numarul copiilor sprijiniti de acest centru sa creasca de 15 la 100.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here