Romania asista la “Industrializarea Bisericii”. “Biserica a ajuns o fabrica de facut euro!”

1
137

Un celebru profesor de muzică din Olanda, de origine romana, este de parere ca Romania, cea habotnica si laşă, nu cea din clipurile de promovare ale Elenei Udrea, ci cea reala, inundata de mizeria si degradarea umana, este guvernata de …Biserica cu popii ei nesatui, de oameni acri, produsi ai vremurilor de mutenie si temenele, de capitalism salbatic si furt inimaginabil.
Am si eu o intrebare modesta, ca tot omu’ care-i plecat din aceasta tara mioritica de 35 de ani si nu mai intelege lucrurile prea bine. No ma rog frumos, daca Iliescu n-a fost bun, nici mie nu mi-a cazut la stomac, Constantinescu n-a fost bun, Basescu o fost dupa unii criminal, impostor, pirat de flota si mai stiu io ce, da’ pana acum nedovedite-poa’ sa vina si vremea aceea, Johannis nici asta nu ie bun ca de…tace prea mult, nu-i galagios si mai stiu io ce, atunci no ma rog frumos fu….i mama ei de treaba, cine va place fratilor…?!?!Care-i “Domnitoru” care-i potrivit pentru Romania..?!?! Romanu scuipa si scoate flacari pi nari,dar cu facutul, muncitul, curatitul, raschetatul gospodariei si facut curat, macar in ograda lui,cum ramane..?!?!Plec in fiecare vara de la Bucuresti la Iasi,cu treburi. Pe o distanta de 500 de km, n-am unde sa-mi fac nevoile igienice, pen’ ca nu ieste nica:NIET parcari civilizate cu closete curate, iar la benzinariile nenorocite din 50 sau 100 de km ti se spune: Nu folosit WC-ul, nu avem apa, duceti-va matali dupa containaru’ ala sau intre coceni. Io a-si zice ca romanu sa se uite inainte la el, sa-si cunoasca in primul rand responsabilitatile fata de societate si mai ales obligatiile si sa se planga mai putin. Soacra-mea, olandeza mi-a spus ca dupa razboi, ei olandezii au muncit vreo 15-20 de ani fara pauza, ca sa-si ridice tara acolo unde ei au ajuns acum.Romanul primul lucru pe care l-a invatat si aplicat dupa 1990 a fost WEEKEND! De atata vaitat si injurat s-a saturat si speriat si tineretul,care in loc sa stea sa refaca, sa construiasca Romania, pleaca unde vede cu ochii. Si cine raman? Batranii,acri, care scot numai critici si vaicareli.Optica aceasta darama Romania, nu o reface! Uitati-va la ce s-a ajuns la ora actuala, la Industrializarea Bisericii Romane!A ajuns o Fabrica de facut EURO! De la Bucuresti pana la Iasi, fiecare sat nenorocit are cel putin 3(trei) biserici! In-cre-di-bil! Romanul nu are spitale civilizate, (nu luxoase) nu are azile de batrani civilizate, nu are sosele, infrastrucura este cea din Evul Mediu,dar in schimb rasar Bisericile si manastirile ca ciupercile dupa ploaie….in timp ce aici, in Olanda sau Germania, se inchid, deoarece nu mai au oameni care sa vina la slujbe….Preotii de aici fac de toate ca sa convinga oameni ca sa vina la Biserica. In schimb, in Romania, taranul da ultimul ban ca Popa sa-si cladeasca Biserica, ca sa-si cumpere Audi sau Mercedes… …..De 25 de ii injurati pe toti politicienii (borfasii) ajunsi la putere, dar nimeni de 25 de ani nu pune mana pe pietre sau ciomage si sa-i alunge de la putere. In Franta, oamenii nemultumiti au inundat o Primarie cu 3 tone de cacat ca respectivul Primar si angajatii sa-si dea demisia ….si si-au dat-o in masa! Asa ceva in Romania este inimaginabil...”, este de parere Dan Herford, stranepotul lui Mihail Sadoveanu.

1 COMMENT

  1. Mie mi-e greata de asa-zisi oameni de cultura care au fugit din tara cand era mai greu, au vorbit urit de Romania peste tot in lume si vin si arata doar din deget ce ar trebui noi sa facem, cand ei nu au fost in stare! Ce sa arate? Ca’s jidani fara de tara? Mars la tine in Israel sau Olanda…ne lipsim de exemplare ca tine! Ca si Sadoveanu, mare literat si ucigas de iobagi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here