Naționalul ieșean lansează un nou spectacol online: Unu+Unu…de Lucian Dan Teodorovici

0
60

Astăzi, Teatrul Național Iași vine cu o nouă invitație la teatru online: UNU+UNU…, un spectacol semnat de Lucian Dan Teodorovici, cunoscut și apreciat scriitor, scenarist și regizor de teatru, o comedie amară,  pe o tema actuală: manipularea mediatică.

„UNU+UNU…” a avut premiera în 2016, pe 24 februarie, pe scena Uzinei cu Teatru. Scenografia îi aparține Rodicăi Arghir, iar din distribuție fac parte:  Ada Lupu, Ionuţ Cornilă, Dumitru Năstruşnicu, Horia Veriveş, Doru Aftanasiu, Delu Lucaci, Radu Homiceanu.

Muzică originală: Ana Teodora Popa

foto & video: Constantin Dimitriu

asistent regie: Irina Creţu

Piesa „Unu + unu…” face parte din volumul de dramaturgie „Unu + unu (+ unu…). Niște comedii”, semnat de Lucian Dan Teodorovici și apărut în 2014, la Editura Cartea Românească.

Spectacolul poate fi vizionat online pe canalul de YouTube al  Teatrului Național Iași și pe pagina de Noutăți a site-ului.

https://www.youtube.com/watch?v=8epJSIJnWZo

https://www.teatrulnationaliasi.ro/noutati/UNU%2BUNU…VIZIONARE-ONLINE–616.html

 „Râzi, plângi, te bucuri, te întristezi. Cineva se joacă de-a viaţa şi de-a moartea cu tine, iar tu râzi, plângi, te bucuri sau te întristezi atunci când ţi se spune s-o faci. Prin monitoare se revarsă emoţii pe care trebuie să le accesezi, căci ficţiunea şi realitatea se împletesc în tine, pentru tine, ca să ştii cum şi de ce să trăieşti. Nu te interesează? Atunci, îţi rămâne doar să râzi. Râsul e bun pentru sănătate, aşa ţi se spune. Râzi deci, râzi cât poţi, râzi unde poţi, râzi pentru orice şi pentru oricine. Râzi şi acum cu noi, pentru că-ţi oferim o comedie. Se numeşte „Unu + unu…”. Şi e o poveste despre sinuciderea care provoacă veselie. Sau despre altceva. E o poveste despre manipularea care se produce pe nesimţite. Sau despre altceva. E o poveste despre căsnicia în care unu şi cu unu nu fac doi. Sau despre altceva. E o poveste despre mine ori poate despre tine. Dar, cel mai important, e o poveste la care nu ai timp să te întristezi, pentru că vei râde. Sau poate că te vei şi întrista, cine ştie…” ( Lucian Dan Teodorovici)

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 − = 61