NESIMTIREA vechililor Chirita si Aivanoaie! Termoservice SA a scumpit cu 50% serviciul de curăţenie în blocurile administrate

0
57

Proprietarii de locuinţe din blocurile administrate de Termoservice plătesc cu 50% mai mult pentru servicii de curăţenie, din acest an. Decizia administratorului de imobile din subordinea Primăriei, care datează încă din luna decembrie 2016, a stârnit deja nemulţumiri în rândul unor asociaţii de proprietari. În replică, şefii Termoservice spun că tariful nu a mai fost majorat din anul 2008. Societatea gestionează circa 1.000 de scări de bloc, cu 23.000 de locuinţe, iar curăţenia este asigurată de peste 100 de îngrijitoare. Până pe 1 februarie, tariful pentru astfel de servicii era de 0,194 lei/mp, fiind majorat la 0,29 lei/mp fără TVA. Pe parcursul lunii ianuarie,

Termoservice susţine că a informat asociaţiile de proprietari de încheierea unui act adiţional la contract care să ateste creşterea serviciilor. În schimb, unii reprezentanţi de asociaţii spun că au aflat de majorare cu o zi înainte de aplicarea ei.

Am fost informaţi pe 31 ianuarie că se aplică de la 1 februarie. Cei de la Termoservice trebuie să înţeleagă că suntem într-un parteneriat, nu într-o relaţie de subordonare. Stabilirea unor puncte din contract se face prin negociere, nu unilateral. Am fi putut accepta o majorare, dar să fie făcută corect, nu cu informări lipite seara la scară, pe 31 ianuarie, mod care aminteşte de ceea ce a făcut guvernul săptămânile trecute“, a declarat Rodica D., de la o asociaţie de proprietari din Nicolina.

Ea a menţionat că a cerut clarificări de la Termoservice, prin două adrese trimise în luna februarie, dar la care nu a primit răspuns, în contextul în care mai mulţi locatari din asociaţie nu au fost de acord cu majorarea. De altfel, potrivit acesteia, de la 1 februarie, Termoservice nu a mai asigurat servicii de curăţenie la scara de bloc în care locuieşte.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here