Nichita isi tinea banii din mita intr-un cont administrat de soferul sau, Eugen Chisca, actual director administrativ al Primariei

0
79

Primarul suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita, trimis în judecată pentru că a luat mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, i-a cerut fostului sofer, Eugen Chisca, să deschidă un cont bancar pe numele său unde să depună banii, ameninţându-l că, dacă refuză, va fi dat afară. Chisca s-a conformat intocmai, altfel nu ar mai fi putut sa detina mosia din Bucium.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Iaşi, Nichita i-a dat funcţionarului respectiv suma de 10.000 de euro pentru a o depune pe card, iar înaintea sărbătorilor de iarnă de anul trecut i-a mai înmânat echivalentul a 5.000 de euro, bani care au fost direcționați în acelaşi cont.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2013, cu puţin timp înaintea semnării contractului de atribuire a lucrării „Sistem de management de trafic în municipiul Iaşi” către asocierea dintre grupul UTI şi firma IBC, Gheorghe Nichita a avut întrevederi cu proprietarii celor două societăți, Tiberiu Urdăreanu şi Gabriel Mardarasevici, cărora le-a cerut mită.

Primarul suspendat al Iaşului Gheorghe Nichita este acuzat că a primit mită 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here