Nu le mai ajung lefurile! Nababii de la ApaVital scumpesc din nou tarifele la apă și canalizare. Masura se aplica din prima zi a anului viitor

0
194

ApaVital anunță că începând cu data de 1 ianuarie 2024, tarifele pentru furnizarea apei în Iași vor crește din nou. Astfel, prețul unui metru cub de apă va ajunge la 16,83 lei, TVA inclus. În ciuda faptului că ieșenii plăteau deja unul dintre cele mai ridicate prețuri pentru apă din întreaga țară, această creștere vine ca o nouă surpriză neplăcută.
Motivația din spatele majorării tarifelor este necesitatea obținerii de fonduri suplimentare pentru realizarea unor proiecte viitoare și pentru întreținerea corespunzătoare a rețelei de apă curentă. Astfel, ApaVital își propune să-și sporească veniturile pentru a putea face față cerințelor și nevoilor în continuă schimbare ale locuitorilor din Iași.
Începând cu 1 ianuarie 2024, ApaVital a decis să-și majoreze prețul pentru un metru cub de apă la Iași, stabilindu-l la suma de 16,83 lei.
Această hotărâre a fost luată de companie în ciuda nemulțumirii deja existente a consumatorilor și a vocii publice referitoare la prețurile excesive ale apei. Cu toate acestea, ApaVital consideră că această măsură este necesară pentru a asigura calitatea și fiabilitatea serviciilor de furnizare a apei în viitor.
Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2024, ieșenii vor fi nevoiți să suporte o nouă majorare a tarifelor pentru apă, ceea ce va afecta bugetele și cheltuielile de zi cu zi ale locuitorilor din regiune.
Compania a revizuit strategia de tarifare curentă și a convenit că este necesar să crească prețurile existente. În prezent, locuitorii din Iași plătesc 15,44 lei pentru un metru cub de apă. Începând cu 1 ianuarie 2024, costul apei potabile produse, transportate și distribuite va fi de 8,83 lei, iar pentru canalizare sau epurare va fi de 8 lei, ceea ce înseamnă că prețul total va ajunge la 16,83 lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here