O coloana motorizata va defila pe traseul viitoarei autostrazi Ungheni-Iasi-Targu Mures

0
66

În perioada 8 – 10 septembrie va avea loc evenimentul ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Tg Mureș, organizat de un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanți și politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș).

Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie (conform programului anexat). La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.

Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică de la Iași intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze. De asemenea, autoritățile locale sunt invitate să se alăture inițiativei, pentru că doar împreună se pot face schimbări majore, în bine.

PROGRAM EVENIMENT A 8 / 8-9-10 septembrie 2017

Joi, 07 septembrie 2017
11.00: Conferință de presă – Hotel Unirea

Vineri, 08 septembrie 2017
11.00 – 12.00: Palatul Culturii Iași – formarea coloanei pentru deplasare spre Ungheni
12.00: Deplasare spre Ungheni (30 km)
13.00: Pod Ungheni Iași
14.30: Deplasare spre Iași
16.00: Sosire Piața Unirii
16.30: Deschidere oficială eveniment și program artistic
20.00: Finalul programului artistic, cu anunțul oficial al deplasării către Tg. Mureș

Sâmbăta, 09 septembrie 2017
07.00: Piața Unirii – formarea coloanei pentru deplasarea spre Tg. Mures
08.00: Deplasare către Tg. Neamț (110 km)
11.00: Sosire Tg. Neamț
12.00: Deplasare către Borsec (95 km)
14.00: Sosire Borsec (inclusiv prânz și alimentări)
15.00: Deplasare către Gheorghieni prin Tulgheș (Borsec – Tulgheș – Ditrău – Gheorghieni – 80 km)
18.00: Sosire Gheorghieni (cazare + cina)

Duminică, 10 septembrie 2017
08.00: Mic dejun
09.00: Deplasare către Tg. Mureș (110 km)
12.00: Sosire Tg. Mureș
12.00 – 14.00: Conferință de presă Tg. Mureș
14.00: Plecare către Iași (inclusiv prânz – 320 km)
22.00: Sosire Iași

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 71