O lucrare de 2,5 milioane lei, pusa “in pericol” de furtul scandurilor folosite la cofrarea podetelor de acces in gospodariile din Tomesti

0
62

La sfârșitul săptămânii trecute de pe șantierul organizat de constructorul care efectuează lucrările de modernizare la DJ 248D Păun-Tomești au dispărut scândurile folosite la cofrarea acceselor la proprietăți. Proiectul prevede realizarea a 70 accese, majoritatea fiind deja realizate. Ultimele urmau să fie turnate astăzi.

Am verificat pe teren situația semnalată. Aceste materiale au fost lăsate pe șantier în cursul weekend-ului și au dispărut. Acum au fost recuperate, iar constructorul a reînceput lucrările pentru realizarea acceselor la proprietăți. Am discutat cu primarul comunei Tomești să beneficiem și de sprijinul Poliției Locale. Am atras deja atenția și colegilor mei de la Direcția de Drumuri, în mod deosebit dirigintelui de șantier să urmărească îndeaproape finalizarea lucrărilor. Totodată, fac un apel către locuitorii comunei Tomești. Această investiție, de modernizare a infrastructurii rutiere, îi are ca principali beneficiari. Mi se pare incredibil ca tocmai de aici să ni se pună piedici. Se pare că în România sunt „băieți deștepți” peste tot” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Materialele au fost recuperate astăzi, fiind găsite în gospodăria unui locuitor din comuna Tomești.

Pentru această lucrare urmează montarea indicatoarelor de semnalizare și trasarea marcajelor rutiere. Până acum s-a terminat de asfaltat partea carosabilă în lungime de 2 kilometri și a fost reabilitat podul. De asemenea s-au finalizat lucrările la șanțurile betonate și se pot folosi în totalitate trotuarele.

Valoarea lucrărilor este de 2,5 milioane de lei. Acest drum județean face legătura între două drumuri naționale: DN 28 (Iași- Albița) și DN 24 (Iași-Vaslui).

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 74