O echipa de studenti de la Facultatea de Constructii din Iasi a construit cel mai usor si rezistent pod la o competitie internationala organizata in Turcia

0
89

O echipă formată din studenți de la Facultatea de Construcții și Instalații (FCI) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a reușit să obțină locul I la Concursul Internațional de Poduri desfășurat la Universitatea Bogazici din Istanbul. Studenții și-au onorat prezența anul trecut, când au fost primii la mai multe categorii ale competiției, de data aceasta obținând și locul I în clasamentul general.
Concursul Internațional de Poduri de la Universitatea Bogazici din Istanbul poartă numele Design&Construct 2023 şi se află la cea de-a XVIII-a ediție. A fost menit inițial doar pentru echipele din Turcia, dar din 2012 se desfășoară la nivel internațional. Acesta a avut loc în perioada 8 – 12 mai 2023, timp de o săptămână, la universitatea gazdă, iar studenții au avut șansa să viziteze și podul peste strâmtoarea Dardanele, care are cea mai mare deschidere din lume, de 2.023 de metri.
Echipa TUIASI a fost formată din studenții Sorin Cristea Iochim, Mirabela Pătrar, Bogdan-Mihai Bodnar, Andreea-Mădălina Macovei, Adrian Ilucă și Cosmin-Gabriel Deleanu, toți în anul al IV-lea la Facultatea de Construcții și Instalații, specializarea Căi Ferate Drumuri și Poduri. Acestora li s-a alăturat și Alessandro Piscciota, de la Universitatea di Palermo, student cu bursă Erasmus TUIASI. Echipa a fost coordonată de către șef lucrări dr. ing. Gheorghiță Boacă, cadru didactic în cadrul facultății.
Luni, 22 mai 2023, de la ora 13.00, va avea loc o demonstrație practică a asamblării podului în parcarea Facultății de Construcții și Instalații.(A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here