O fostă poliţistă aduce acuzaţii grave la adresa Poliţiei: Părăsesc un sistem CORUPT de pile

0
82

Ioana Porfireanu, o fostă polițistă ce a plecat la muncă în Anglia, a lansat un atac dur la adresa Poliţiei Române. „Părăsesc un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“, a spus tânăra.

La 31 de ani, Ioana Porfireanu și-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pe data de 2 decembrie 2015. Tânăra a renunţat la slujba din cadrul MAI pentru a munci în Anglia alături de soţul ei.

Ulterior, Ioana a postat un mesaj pe rețelele de socializare, citat de adevarul.ro: “02.12.2015-ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată“.

Aceasta a continuat: “Am plecat pentru că nu mă mai regăseam, pentru că eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Eu am lucrat doar în mediul rural, la post de poliţie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat în considerare, iar alte doamne/domnişoare şi chiar domni după 6 luni au fost mutate/mutaţi, nu doar în urban ci direct la birouri”.

Ioana Porfireanu a fost nemulțumită că nu i s-a aprobat un concediu fără plată. “Concediul fără plată l-am solicitat pentru întregirea familiei, nu pentru că aveam vreo afacere în Anglia“, a scris aceasta.

Tânăta a primit numeroase mesaje de susţinere, inclusiv de la fostul şef al Poliţiei Rutiere din Botoşani, Dumitru Zmău. Momentan Poliţia Română nu are o reacţie oficială la acuzele aduse de Ioana Porfireanu.

____

Mesajul fostei politiste este intarit de mesajul unui lider sindical din Politie:

Incompetenta promovata in continuare!

Are dreptate Ioana Porfireanu, fosta politista!

A ales sa paraseasca un sistem corupt, bazat pe nepotism, in care pilele, cunostintele si relatiile protejeaza si promoveaza indivizi inculti si agramati carora le ofera functii drept jucarii.

Nu demult, intr-un articol povesteam cum e cu promovarea incompetentilor si ma refeream la un comisar de politie care la doua saptamani dupa ce NU a promovat un concurs de ocupare a functiei a fost imputernicit pe functia respectiva. Ce drac de sistem avem in Romania asta incat desi nu te califici prin concurs, sa primesti functia prin intermediul pilelor si relatiilor. De ce s-a mai organizat acel concurs?

Comisarul, fudul – ca sa completeze zicala populara, a uitat ca este imputernicit si a gandit sa ramana in istorie ca un mic manager asa cum ii place sa creada astfel ca s-a apucat sa propuna schimbari majore in ceva ce merge bine. Pentru a-si atinge scopul a mintit in stanga si in dreapta, a facut hartii pe care le-a denumit pompos analize si puncte de vedere, de fapt a amestecat cuvinte elevate pentru nivelul lui, cu dezacorduri gramaticale, a omorat limba romana in exprimare, a uitat diacriticile in copilarie la ora de gramatica si a pupat hartiile zicand probabil ca ii „sparge pe toti” cu nivelul lui de cultura.

Intrebarea care se pune este cum se face ca atatia oameni cu functii importante nu realizeaza prostia, incompetenta, agramatismul sau incultura celui despre care vorbesc? Cum in ciuda evidentei prostii il tin in brate nerealizand ca se sinucid profesional?

Iata ca planul micului comisar este pus in aplicare de altii pentru ca in lasitatea lui, nu are curaj sa isi prezinte „proiectul” in fata colectivului, motivand ca este in concediu.

– Si ce daca esti in concediu stimabile? Ce ai facut pana sa intri in concediu, ai dormit? Spune-ne si noua cum vrei sa dezvolti minciunile pe care le-ai prezentat drept proiect. Sau habar nu ai cum sa faci?

Tot in concediu a fost comisarul si atunci cand a avut loc sedinta de analiza si propuneri pentru majorarea salariala de pana la 50% pentru o perioada de 6 luni.

Dintr-un colectiv de aproape 200 de lucratori, fara a discuta cu sefii de birouri, a propus dumnealui 3 ofiteri si nici un agent. Cu ce o fi gresit colectivul de 200 de lucratori ca sa primeasca un asemenea incompetent pe post de sef imputernicit care nu stie sa aprecieze munca lor?

Incompetentul nu accepta criticile si nu accepta faptul ca fiecare are dreptul la opinie. Daca este criticat, incompetentul ameninta pe oricine cu DNA. Ce treaba are DNA cu criticile obiective la adresa lui?

Domnule comisar, nu mai ameninta colegii cu DNA! Daca stii ceva care ar putea fi de competenta DNA spune, daca nu, taca-ti gura mititelule! Descurca-te singur daca esti in stare, nu mai invoca o structura a statului pe post de bodyguard personal!

Vezi ca AMR-ul scade! Mai e putin pana la 31 ianuarie si nu ai realizat nimic cu exceptia faptului ca ai bulversat un colectiv intreg cu ideile tale naucitoare! Te vei intoarce la munca si vei lucra pe toate sectoarele!

Apropo! Mai citeste Codul Penal și Procesual Penal, ca sa te pui la punct cu competentele! Daca persoana vatamata este de exemplu avocat, poti face singur cercetari in dosar, evident sub supravegherea procurorului de caz. Iar proprietarii de autovehicule pot fi audiati in calitate de martori sau suspecti. In CPP nu este prevazuta calitatea de proprietar de autovehicul.

Incompetentul are o calitate! Este intransigent!

A primit o adresa de la Serviciul Resurse Umane pentru a verifica situatia in care s-a aflat liderul de sindicat in perioada participarii la o adunare sindicala in vederea incadrarii pe drepturile de personal aferente.

Ce a facut imputernicitul? In ciuda prevederilor legale, „ofiterul de cercetare penala” din el a crezut ca e momentul sa il altoiasca pe liderul de sindicat si in loc sa raspunda, a gasit de cuviinta sa intocmeasca material de sesizare pentru declansarea cercetarii prealabile fata de abaterile de neglijenta in serviciu, absenta nemotivata de la serviciu si producerea de pagube materiale unitatii.

Saracul nu a citit ca in adresa IGPR scrie clar: „(…) în conformitate cu prevederile Legii dialogului social nr. 62/2011 si ale Acordului privind raporturile de serviciu nr. 6873/1 încheiat intre M.A.I. si organizatiile sindicale reprezentative, conducerea Politiei Romane A APROBAT participarea liderilor de sindicat (…).

Nu stiu cum l-a pacalit pe seful Brigazii Rutiere sa aprobe asemenea material de sesizare.

Vai de tara noastra daca se va continua promovarea acestor indivizi incompetenti!

In fond, cetatenii cinstiti si corecti isi platesc taxele catre un stat care sa ii apere si sa le garanteze siguranta iar niste neica-nimeni fac experimente pe banii acestor cetateni.”, susține Vali Riciu pe contul personal de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here