O importantă companie germană din industria auto îsi extinde activitatea la Iasi. Sunt anuntate 60 de locuri de munca pentru ingineri

0
61

Furnizorul german pentru industria constructoare de autovehicule Preh se extinde în România. Compania germană intenționează să dezvolte la Iași componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor. Fabrica din Iași va începe să funcţioneze din aprilie 2017. În momentul de față spațiul se află într-un proces de renovat, un etaj de circa 600 de metri pătraţi în clădirea de birouri situată pe Şoseaua Naţională, nr. 31, fiind adaptat la cerinţele noului chiriaş.
Paralel cu extinderea Centrului nostru de Dezvoltare din Germania, ne-am decis pentru Iaşi, ca sediu nou pentru dezvoltări inovative în România. În acest oraş universitar avem posibilitatea să găsim specialiști foarte bine calificaţi în domenii de activitate complexe si exigente. Ne bucurăm de o colaborare strânsă cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” şi cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Intenţionăm ca de la Iași să contribuim la dezvoltarea viitorului automobilului”, a declarat Jochen Ehrenberg, directorul Departamentului pentru Dezvoltarea Produselor şi Producţiei în grupul Preh.
Începând din anul 2009 grupul de firme (care are în prezent 7.000 de angajați la nivel mondial) produce şi dezvoltă în Braşov comutatoare pentru volane multifuncţionale, precum şi sisteme de control a climatizării pentru renumiţi producători de autovehicule. Prin intermediul celor peste 1.000 de angajați, de opt ani, Preh produce la Brașov componente auto de înaltă clasă. La fabrica din Brașov, care este cea mai mare din Grupul Preh, exceptând Germania, sunt fabricate, printre altele, sistemele inovatoare de comutare „Touch Control Button” pentru volanul Clasei E de la Mercedes-Benz.
De asemenea, compania şi-a câştigat renumele ca furnizor pentru BMW cu iDrive Controller, dar şi ca producător de unităţi de comandă pentru managementul bateriilor în autovehiculele electrice de viitor BMW i3 şi i8. Printre clienţii firmei Preh se numără mulţi alţi producători de autovehicule de renume internaţional, precum Volkswagen, Audi şi Porsche. În departamentul de dezvoltare Preh de la Brașov lucrează aproximativ 50 de angajaţi, iar o nouă extindere este deja planificată. În noul birou de la Iaşi numărul inginerilor de dezvoltare va creşte în paralel cu sediul din Brasov până la aproximativ 60 de persoane. Aici vor lucra în viitor 40 de ingineri în departamentul de dezvoltare software, 10 în domeniul testării de software, iar alți 10 specialiști vor asigura dezvoltarea de produse hardware.
Oferim o gamă variată de locuri de muncă, întrucât pe lângă dezvoltarea de software vom integra atât teste calificate de software, cât şi dezvoltare de hardware”, a afirmat Norbert Bauer, directorul Departamentului Electronică şi Servicii de Dezvoltare Software din cadrul Preh.
Ca furnizor global pentru industria constructoare de autovehicule şi specialist în domeniul automatizărilor, grupul Preh are în jur de 7.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri care depăşeşte un miliard de euro. Preh a fost fondată în anul 1919 în Bad Neustadt a. d. Saale şi, începând cu anul 2011, face parte din Grupul Joyson. Printre competenţele de dezvoltare şi producţie ale Grupului Preh se numără în special sistemele HMI (Human-Machine Interface) pentru autoturisme şi vehicule utilitare, soluţiile pentru infotainment şi connectivitate, unităţile de control a mobilităţii electrice, precum şi linii specializate de montaj şi automatizare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =