O nouă ancheta penala la Primaria Iasi! Procurorii DNA fac verificari in legatura cu contractarea spectacolelor de Revelion

0
85

Direcția Generală Anticorupție a trimis, ieri, la Primăria Iași o adresă în care solicită copii după mai multe documente legate de contractarea evenimentelor din noaptea de Revelion de la Iasi.
În urma unei reclamații, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au solicitat și au primit de la Primăria Municipiului Iași o serie de documente din cadrul procedurii de achiziție publică a spectacolului „Revelionul Iașului”.
Oficialii Primariei sustin ca serviciile de organizare a spectacolului au fost încredințate, printr-o procedură de achiziție simplificată prevăzută de legislația în vigoare, către R & A Events & Concerts SRL-D, pentru o sumă totală de 553.700 lei, fără TVA, care a inclusiv artiști, scenotehnică, cazări, deplasări, taxe etc.
Potrivit contractului menționat, spectacolul a inclus focuri de artificii.
Așa cum am anunțat, „în funcție de condițiile meteorologice și tehnice”, evenimentul ar fi putut include și un spectacol de lumini cu lasere și drone. După semnarea contractului, firma a notificat municipalitatea că, dat fiind timpul prea scurt și întrucât nu erau întrunite condițiile tehnice și meteorologice necesare, nu poate organiza și spectacolul de drone. Ca urmare, suma aferentă spectacolului de drone, de 83.200 lei, fără TVA, a fost scăzută din valoarea contractului și, evident, nu va fi achitată. Restul serviciilor prevăzute în contract au fost onorate”, sustin oficialii Primariei Iasi.
Procedura de achizitie a fost organizată în luna decembrie 2022, cu o saptamana inainte de Revelion, și a avut o valoare de circa 100.000 de euro, fără TVA, contractul fiind semnat cu firma R&A Events Concerts SRL-D, controlată de impresarul Radu Groza. In verificarile procurorilor DNA sunt vizate inclusiv prevederile din caietul de sarcini care a fost intocmitcu dedicatie pentru impresarul de casa al Primariei Iasi, in conditiile in care documentatia cuprinde inclusiv numele artiștilor, parte dintre acestia fiind colaboratori ai lui Radu Groza.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here