O noua campanie de colectare gratuita a deseurilor electrice si electronice la Iasi

0
60

Serviciul Local de Colectare Iași, reprezentat de operatorul local partener, împreună cu Primăria Municipiului Iași, desfășoară activități de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), în cadrul programelor și proiectelor comune. În sprijinul activității de colectare, Asociația RoRec susține procesele de informare și educare în comunitatea ieșeană, iar instituții precum Agenția de Protecție a Mediului (APM) Iași, Garda de Mediu Iași, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași, Salubris SA și alți parteneri locali susțin activitatea Serviciului Local de Colectare Iași.

Predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, un proces facil

Cei care doresc să scape responsabil de deșeurile electrice le pot duce la Centrul de Colectare a deșeurilor electrice situat pe Strada Pompei nr.3 (zona Podul de Piatră), în zilele de luni și miercuri, între orele 15:00-17:30 , respectiv sâmbăta între orele 11:00-13:00. O alternativă este efectuarea unei comenzi de preluare gratuită a deșeurilor de acasă sau de la locul de muncă, printr-o programare la TelVerde 0800 444 800. Serviciul Local de Colectare Iași preia gratuit deșeurile electrice de mari dimensiuni direct de acasă sau de la sediul firmelor și instituțiilor, iar persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens, pe parcursul anului trecut, peste 270.000 kg DEEE au fost colectate în urma a peste 2.000 de comenzi primite la TelVerde 0800 44 800.

Pentru buna informare a cetățenilor în ceea ce privește calendarul acțiunilor de colectare periodice organizate în județul Iași, persoanele interesate pot accesa următorul link:

https://www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/is/

Cadrele didactice și elevii din județ participă pentru al șaptelea an consecutiv la „Patrula de Reciclare” (www.patruladereciclare.ro) și se luptă să aducă, încă o dată, un premiu național în competiția interjudețeană. Patrula ieșeană a câștigat deja un premiu național, la ediția 2015-2016. Activitățile de informare și conștientizare organizate de copiii și profesorii voluntari din ultimele trei ediții au contribuit la colectarea a peste 170.000 kg de deșeuri electrice în județul Iași.

„De ce trebuie să colectăm DEEE? Colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au o motivație foarte clară: protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente toxice, care odată ajunse la groapa de gunoi, pe câmp, pe malul apelor sau chiar în spatele casei, poluează solul, aerul sau apa și ne afectează tuturor sănătatea. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte și mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat, învață despre obligațiile pe care ni le impune legea și despre felul în care te poți feri de amenzi”, arată reprezentanții Serviciul Local de Colectare Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here