O poza cat o mie de inventii. Subprefectul Abalasi, premiat pentru cel mai autentic limbaj de lemn din administratie

0
74

Prefectul Dan Carlan este hotarat sa-l faca pe submultiplul sau, subprefectul Bogdan Abalasi, un adevarat om de lume. Cand nu-l trimite sa se trateze de lumbago, pe sub drapele, la zile speciale, prin glodul judetului, ori la la intalnirile cu romii, cu taranii, cu tatarii ori cu veteranii de razboi, Abalasi este trimis la recuperare, prin apropiere de Casa Patrata, cum s-a intamplat in aceasta dimineata cand, luat direct de drojdie, a fost trimis la Palas, la o expozitie de inventica.
Oare sa le spun astora ca in tinerete ma uitam la Arabela in loc de Racheta Alba? Habar n-am, frate, ce mi-a scris Felix asta pe foaie, ca ma rod ochii pe interior de la capsunica aia de aseara pe care mi-o adus-o plocon mos Gateaja ala de vine dupa pamantul de pe islaz, pe care nu stie ca de vreo 5 ani l-o vandut primarul. Sunt satul de inventiile mele pe care le debitez taranilor cand vin la Prefectura dupa pamant, le mai spun si astora ce parere am eu despre inventii? Hai, uite ca ma cheama pe scena. Sa-mi ajute Cel de sus sa inventez ceva inteligibil!”, si-a scuipat Abalasi in san, cu grija, pe sub acul de cravata.
Cei prezenti la eveniment spun ca au tras un pui bun de somn sau au motait peste vecinii de scaune, pe durata discursului tinut de Abalasi, in timp ce altii s-au facut ca sufera de otita si si-au infundat cravatele in urechi.
Astăzi sunt prezent la cea de-a saptea editie a Expozitiei Europene a Creativitătii si Inovării EUROINVENT 2015. Sunt fost foarte onorat să fiu prezent, nu doar ca reprezentant al Guvernului ci ca ieșean și român. Apreciez întotdeauna că inovarea și creativitatea contribuie la prosperitatea economică precum si la bunăstarea socială și individuală.
România are nevoie de o gândire creativă bazată pe interacțiuni reale între universități și instituții publice. Iașiul, cunoscut ca fiind Capitala Inventicii Românești, este o destinație interesantă pentru investitori, deținând numeroase avantaje competitive, printre care pot aminti :
• Este al doilea județ, ca populație, după București
• Are o poziție strategică în regiune pentru piața din Republica Moldova
• O piață emergentă și o economie în dezvoltare
• Oportunități de investiții în infrastructură
Cunosc rezultatele de succes ale edițiilor anterioare ale EUROINVEST. Știu, de asemenea, că acordurile de colaborare și cooperare internațională în cercetare și inovare sunt principalele obiective ale evenimentului. Aceste acorduri construiesc și mențin relații, permit valorificarea resurselor și deschid canale de comunicare între comunități, în a deveni mai sustenabile, competitive și eficiente din punct de energetic. Si pe aceasta cale transmit întreaga apreciere și considerație pentru eforturile depuse în organizarea celei de-a saptea editii a Expoziției Europene a Creativitătii si Inovării EUROINVENT 2015, cu speranta că acest important eveniment va fi urmat de alte inițiative în efortul nostru comun de a deveni Capitală Culturală Europeană…”, …
Ah, ce buna inventie e limbajul de lemn pentru tratarea insomniilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here