O supravietuitoare de origine romana a Holocaustului l-a adoptat pe nepotul comandantului lagarului de la Auschwitz care i-a omorat parintii

0
91

O supravietuitoare a Holocaustului de origine romana l-a adoptat neoficial pe nepotul unui comandant de lagar nazist, la 70 de ani dupa ce acesta i-a omorat parintii si a supus-o unor experimente medicale la Auschwitz, scrie Daily Mail.
La varsta de zece ani, viata se schimba radical pentru Eva Mozes Kor si pentru sora ei geamana, Miriam. Cele doua, nascute in Romania, au fost duse in lagarul nazist de la Auschwitz alaturi de parinti, pe care nu i-au mai vazut niciodata.
Cele doua copile au fost supuse fortat unor experimente medicale oripilante.
In pofida cosmarului prin care a trecut, Eva Mozes Cor, care acum are 80 de ani, a ajuns sa aiba compasiune si sa ii ierte pe tortionarii nazisti.

61622303

In plus, ea l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului nazist Rudolf Hoess, care a coordonat campania de omorare a 1,1 milioane de persoane in lagarul de la Auschwitz.
La cateva decenii de la sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Eva, care locuieste in Statele Unite, a primit un email de la Rainer Hoess, in varsta de 49 de ani.
Rainer intrerupsese toate legaturile cu familia lui si a exprimat dezgust privind activitatile bunicului sau (spanzurat in anul 1947 pentru crimele comise).
“Sunt mandra sa ii fiu bunica”, a declarat Eva Mozes Kor despre Rainer Hoess. “Il admir si il iubesc. Simtea nevoia iubirii din partea familiei pe care nu a avut-o niciodata”, afirma femeia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here