O tânără dansatoare se luptă cu scolioza. Ajut-o să-și recapete viața și visul!

0
353

În inima unei comunități vibrante de la marginea Bucureștiului, Miruna Marinela, o tânără de 21 de ani, își trăiește visul de a străluci pe marile scene de dans. Energie, pasiune, talent – Miruna le are pe toate, dar o provocare nemiloasă i-a marcat destinul: scolioza severă, care acum îi amenință nu doar visul, ci și zilele viitoare.
Să nu putem dansa când dansul este viața noastră, este o poveste pe care niciunul dintre noi nu ar vrea să o audă. Pentru Miruna, acesta este un scenariu îngrijorător de real. Fără o operație costisitoare, ea își va pierde nu doar scena, ci și bucuria fiecărei zile.
​La numai 5 anișori, Miruna a fost supusă unei operații pe cord deschis. Operația a fost una dificilă, dar s-a încheiat cu succes. Problemele de sănătate nu au ocolit-o însă de-a lungul anilor. Patru ani mai târziu avea să fie diagnosticată cu scolioză.
,,În acel moment medicii ne-au spus că afecțiunea nu reprezintă un pericol. O vreme a purtat corset. Cu trecerea timpului, însă, curbura coloanei s-a accentuat în ritm alarmant, iar viața copilul meu este pusă acum în pericol. Există în orice moment riscul perforării organelor interne, din cauza spațiului tot mai mic al cutiei toracice. Doar o intervenție chirurgicală îi poate salva viața.“, ne-a povestit tatăl Mirunei Craiu cu lacrimi în ochi.
Miruna este într-o situație critică nu doar din punct de vedere fizic, toată această poveste a afectat-o și din punct de vedere emoțional
,,O parte dintre colegi au început să o marginalizeze. Iese rar cu prietenii și visează la o zi în care să se poată îmbrăca cu o rochie cu decolteu fără ca cineva să se uite ciudat la ea.”
Cu fiecare zi care trece, Miruna se confruntă cu provocări tot mai mari. Scolioza progresează rapid și îi pune în pericol nu doar mobilitatea, ci și viața și implicit visul de a mai putea dansa vreodată. O intervenție chirurgicală complexă reprezintă acum cea mai bună șansă de a-și recăpăta viața și visul. Dar această operație vine la un cost imposibil de achitat de o familie cu venituri medii în România: 25.500 de euro.
,,Fiecare donație, oricât de mică, o duce pe Miruna mai aproape de visul ei, de a dansa din nou, de a-și redobândi libertatea și bucuria. Ajută-ne să facem diferența. Ajută-ne să o readucem pe Miruna în lumina reflectoarelor,” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.
Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/miruna-craiu/
Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
CIF: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoșani
Rugămintea organizației este ca donatorii să menționeze la detaliile plății din transferul bancar numele MIRUNA CRAIU
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here