Olimpiada nationala de stiinte socio-umane are loc la Iasi

0
71

În perioada 2-6 aprilie 2018,  se va desfăşura la Iași Olimpiada Naţională de Științe Socio-Umane, pentru clasele VIII – XII. Acest eveniment educaţional reafirmă rolul vital al științelor socio-umane în formarea generației tinere, în sensul participării responsabile la luarea deciziilor în societate, prin exercitarea spiritului de inițiativă și întreprinzător, respectiv prin manifestarea unui comportament social, civic și economic activ.

Alegerea Iașului ca loc de desfăşurare nu este deloc întâmplătoare. Este un semn de recunoaștere a rolului jucat în construirea României Mari, la 100 de ani de sărbătorire a capitalei Renașterii Naționale, precum și de apreciere, pe plan național, a valorii învăţământului ieşean, care și-a asumat permanent promovarea valorilor fundamentale, precum: toleranța, înțelegerea reciprocă, drepturile omului și democrația, necesare într-o construcție europeană solidă din care România face parte.

La competiție participă 308 elevi, 42 profesori însoțitori și 51 de profesori membri ai Comisiei Centrale. Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 3 aprilie 2018, începând cu ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Pe 4 aprilie 2018, se va desfășura proba scrisă pe echipaje, la Cultură civică, pentru elevii de gimnaziu și la disciplinele Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Filosofie, Economie, Psihologie, pentru elevii de liceu. Emoțiile vor culmina cu premierea elevilor, în ziua de 6 aprilie 2018, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității Al. I. Cuza din Iași.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =