Omul care l-a umilit pe Nichita la Hotel Moldova, anunta blocarea drumului de intoarcere al dictatorului la conducerea PSD

0
66

PSD Iasi aminteste in aceste zile de defunctul PDL Iasi. Destramat, fara carmaci, si imprastiat pe grupulete, marele partidoi rosu grupat pana de curand in jurul dictatatorului Gheorghe Nichita, nu se mai aduna sub aceiasi flamura, ci vocifereaza, plurivalent, pe mai multe difuzoare. Culmea, dupa ani de cenzura rosie, membri PSD au curajul, acum, sa defileze in afara liniei impuse de partid, si sa se infatiseze chiar la televiziuni denigrate de dictatorul de Bahlui.
Consilierul local, Catalin Bulgariu, pana de curand unul dintre cei mai spalati pe creier copii de trupa ai lui Nichita, a facut ieri unele declaratii foarte transante cu privire la taberele din PSD si la faptul ca aceasta formatiune s-a rupt, iremediabil, de Nichita.
Pe partea politică, aici este o schimbare esentiala, o schimbare totală, dacă vreţi. Pur şi simplu, PSD-ul s-a rupt de Nichita. Se poate întoarce doar la Primărie, nu se poate întoarce şi la partid. Noi, la organizaţia de partid, am luat în discutie ceea ce discutăm în cadrul partidului şi nu am fost de acord cu părerea dlui Nichita”, a declarat consilierul local PSD, Cătălin Bulgariu, in fapt un imbuibat ce traieste bine mersi din sumele uriase pe care le ridica pe nedrept de la diverse consilii de administratie (n.r. 3000 de lei pe luna numai de la CA Radio Iasi) in care a fost introdus de partid, si un plagiator ordinar.
Fost cadru didactic la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Bulgariu şi-a susţinut în mai 2009 lucrarea de doctorat cu titlul „Abordarea sistemică a constituirii şi utilizării fondurilor publice”, conducător ştiinţific fiind Gheorghe Filip, unul dintre cei mai reputaţi profesori de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. În acelaşi an, Bulgariu şi-a publicat lucrarea de doctorat la Editura „Ion Ionescu de la Brad”, titlul volumului fiind „Procesul de repartizare a fondurilor financiare publice – o tratare sistemică”. În cel puţin trei situaţii, în volum există fragmente dintr-un curs al profesorului Filip, curs publicat de acesta, în 2003, la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, cu titlul „Finanţe publice, suport de curs pentru anul III, ID, profil Finanţe Asigurări (2003-2004)”. În nici unul dintre aceste cazuri profesorul nu este citat de Bulgariu, nici la notele de subsol, nici în bibliografia de la sfârşitul volumului.
Fara nici o urma de indoiala, cariera sa profesionala a fost si este strans legata de activitatea de partid. In urma cu mai multi ani, la una dintre chermezele revolutionarilor, ce avea loc la Hotel Moldova, Catalin Bulgariu, ametit bine de la spriturile servite, i-a replicat peste masa lui Gheorghe Nichita „Tu ai cam mult tupeu pe tine si o sa-ti f..t una intr-o zi de o sa-ti iasa toti gargaunii din cap”. Avantul pesedistului a fost intrerupt de “revolutionari”, in frunte cu Adi Cristi si Fane Cotovanu, dar Nichita nu l-a uitat pe Bulgariu, in ciuda zecilor de scuze si servicii pe care acesta i le-a facut edilului, de atunci si pana mai ieri. In schimb, nici Bulgariu nu si-a uitat promisiunea si, in aceste zile, incearca sa-i dea la cap lui Nichita, prin orice mijloace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here