Opera colinda cadrele medicale implicate in lupta contra COVID-19

0
55

Opera Națională Română din Iași are o inițiativă specială în această lună. Duminică, de la ora 18:00, în Aula Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași, artiștii Operei ieșene vor oferi gratuit un concert de colinde pentru cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19.
Ne-am gândit să aducem un strop de bucurie în sufletele celor care se dăruiesc total pentru a salva mii de vieți în acest război crunt cu noul coronavirus. Este vorba de cadrele medicale aflate în prima linie a luptei contra COVID-19, care trăiesc într-o perpetuă încordare și tensiune, sacrificându-se pentru noi toți. Artiștii noștri au pregătit un program special de colinde, care sperăm să-i facă pe salvatorii noștri să mai uite din stresul permanent prin care trec și să se bucure pentru câteva clipe de magia sărbătorilor” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Daniel Șandru.
Medicii ieșeni au apreciat inițiativa Operei ieșene.
Muzica înseamnă bucurie pentru orice om, cu atât mai mult pentru profesioniștii din medicina de urgență, care trăiesc viața alături de pacienții lor aflați de multe ori la limita fragilă dintre viață și moarte. Pandemia ne-a făcut să trăim și mai multă tristețe, să simțim și mai mult oboseala și deznădejdea și ne-a făcut să zâmbim mai puțin. Mulțumim Operei Române din Iași pentru darul făcut în prag de Crăciun, pentru faptul că ne va umple sufletul de căldura colindelor și parfumul artei muzicale!” a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.
Opera Națională Română din Iași va organiza spectacole dedicate Crăciunului și pentru public, pe 22 și 23 decembrie, de la orele 17:00 și 19:00, în Sala Mare.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =