Opera Iași: Eveniment plin de încărcătură spirituală în Joia Mare

0
78

După succesele notabile avute de cele trei spectacole „Aida” de la finalul săptămânii trecute, Opera Națională Română din Iași oferă publicului un nou titlu de referință din creația lui Giuseppe Verdi, lucrarea vocal-simfonică „Messa da Requiem”.
Evenimentul cu o puternică încărcătură spirituală va avea loc pe 13 aprilie, de la ora 18:30, în Sala Unirii – Cinema Victoria.
Alături de apreciate soliste ale teatrului liric ieșean, soprana Diana Bucur și mezzosoprana Florentina-Irina Onică, în cadrul reprezentației de joi vor putea fi urmăriți doi invitați speciali, basul Alexei Botnarciuc (Republica Moldova) și tenorul Hector Lopez (Mexic).
Fost colaborator al Operei Bastille Paris și Deutsche Oper Berlin, Alexei Botnarciuc (Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău) a fost prezent stagiunea trecută în spectacole găzduite de Teatro alla Scala din Milano, iar Hector Lopez a evoluat sub bagheta unor mari maeștri, pe scene renumite din Mexic, SUA, Spania, Italia, Polonia și România.
Dirijorul spectacolului în care își vor da concursul Corul și Orchestra Operei Iași va fi Antonio Grosu.
Biletele de intrare la evenimentul din Joia Mare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here