Opera Iași la 65 de ani: Spectacol aniversar și evenimente inedite

0
57

 Opera Națională Română din Iași se pregătește de un eveniment deosebit. Pe 3 noiembrie se vor sărbători 65 de ani de la primul spectacol jucat de teatrul liric ieșean, “Tosca”, de Giacomo Puccini. Cu acest prilej, miercurea viitoare, de la ora 18:30, în Sala Mare, va avea loc o reprezentație aniversară a operei în trei acte compusă de Puccini.

Rolul principal, Floria Tosca, va fi interpretat de celebra soprană Cellia Costea. Născută la Piatra Neamț, solista a câștigat numeroase premii internaționale și a fost prezentă pe mari scene ale lumii, precum London Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceu de Barcelona sau Deutsche Oper Berlin. Evenimentul va fi marcat într-un mod special. Un joc de lasere proiectat pe clădirea Operei va sublinia aniversarea, iar spectatorii vor intra la spectacol pe un covor roșu luminat de torțe. Sărbătoarea teatrului liric ieșean va fi subliniată și în zilele premergătoare reprezentației. Astfel, pe pagina de facebook a instituției vor fi postate diferite materiale cu nume mari ale operei precum și imagini din alte reprezentații speciale “Tosca”, în oraș vor fi difuzate spoturi video care vor puncta aniversarea, site-ul operaiasi.ro va îmbrăca haine noi.

Totodată, lunea viitoare, pe 1 noiembrie, în foaierul instituției, va fi organizat un vernisaj în care vor fi prezentate portrete ale personalităților reprezentative din istoria Operei ieșene. Expoziția va putea fi văzută apoi și în cele patru tururi ghidate care se vor derula marți, 2 octombrie, de la orele 11, 12, 14 și 15. În cadrul tururilor, la care intrarea va fi gratuită, vizitatorii vor afla curiozități legate de clădirea instituției și activitatea artistică. Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, s-a arătat încrezător că acțiunile vor fi bine primite de public: “Ne-am gândit să subliniem cu tușe diferite această sărbătoare deosebită. Îi vom omagia pe cei care au scris pagini de aur în glorioasa istorie a teatrului liric ieșean, spectacolul aniversar va avea o distribuție de excepție, vor fi numeroase alte momente inedite. Sunt optimist că toate lucrurile vor merge perfect și aniversarea a 65 de ani de la primul spectacol al Operei ieșene va fi apreciată de toți cei care iubesc această instituție reprezentativă a României”.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 11 =