Zeci de medici si pacienti din spitalele iesene, confirmati pozitivi. Unitatile medicale se confrunta cu criza de personal

0
70

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 4 focare Covid-19 din judeţul Iaşi. Un prim focara fost identificat la Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi, acolo unde au fost confirmate pozitiv 10 cadre medicale de la Secția ATI. S-au luat măsuri  de dezinfecție a spațiilor.

Un alt focar a fost identificat la Spitalul de Psihiatrie si Pentru Masuri de Siguranta Padureni – Grajduri,  – Pavilion 2 Femei , unde au fost confirmate 9 persoane (4 cadre medicale și 5 pacienți).  Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și monitorizat de către medicii de familie iar pacientele izolate în spațiu separat. S-au luat măsuri  de dezinfecție a spațiilor.

Un al treilea focar este identificat la  institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Univ. Dr. George I.M. Georgescu” – Laborator Cardiologie Intervențională, unde au fost confirmate 6 cadre medicale.  S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției.

Ultimul focar a aparut la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău, acolo unde au fost confirmati cu COVID un numar de 3 salariați. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și monitorizat de către medicii de familie iar beneficiarii izolați în spațiu separat. S-au luat măsuri  de dezinfecție a spațiilor.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here