Ora de educație sanitară ar putea deveni obligatorie la toate clasele

0
64

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea ca din toamnă să fie obligatoriu o oră de educaţie sanitară, la toate clasele, cel puțin o dată la două săptămâni. “A fost o discuţie şi în Parlament, dar am avut câteva discuţii cu domnul ministru Cîmpeanu (ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, n.r.). Eu mă gândisem cel puţin ca un model al orelor de dirigenţie, cum era în perioada în care eu eram elev şi era o programă. Cred că exact pe acelaşi model pot să fie aceste ore de educaţie sanitară, de la clasa întâi până la ultima clasă de liceu. Aşa le gândim noi la Ministerul Sănătăţii, cu noţiuni generale, dar, în funcţie de categoria de vârstă, sunt noţiuni care vor fi predate de către medicul şcolar sau de către serviciile de ambulanţă şi diverşi specialişti, cu care putem contribui pentru a asigura necesarul educaţional al acestor ore. Cred că de anul şcolar viitor ar putea intra în aplicare. Eu aş vrea să fie oră distinctă, nu de dirigenţie. O oră pe săptămână, asta este propunerea. Trebuie să se ţină cont de programa şcolară şi de posibilitatea de a asigura spaţiul necesar. Noi putem veni cu partea de medici, de asistenţi care pot asigura trainingul şi pregătirea elevilor, şi cred că nu ar încurca absolut deloc programa şcolară”, a declarat ministrul Sănătăţii, prezent la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu ocazia lansării site-ului “suntprimulajutorjunior.ro”, din cadrul proiectului pilot de educaţie medicală şi prim ajutor pentru copii “Sunt primul ajutor”.
Copiii ar urma să afle noţiuni despre alimentaţia sănătoasă, cum se acordă primul ajutor, care sunt regulile de igienă şi ce presupune consultul medical.
În viziunea lui Bănicioiu, aceste ore nu vor avea o structură obișnuită, ci un caracter interactiv care să le facă plăcute și, în același timp, cu adevărat utile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here