EXCLUSIV! Osemintele lui Sadoveanu ar putea fi stramutate de la Bucuresti la Pascani. Reactia incredibila a familiei

0
82

Ultimii urmasi ai marelui scriitor, Mihail Sadoveanu, (n.r. Smaranda Carterina Herfurt, nepoata scriitorului, şi Dan Herfurt, fiul acesteia) doresc sa deshumeze osemintele stramosului lor de la Cimitirul Bellu din Capitală si sa le reinhumeze in provincie.

Localitatea in care acestia doresc sa fie stramutate osemintele scriitorului, spre reinhumare, este Pascani, localitatea de bastina a lui Mihail Sadoveanu.

Motivul pentru care cei doi urmasi ai scriitorului doresc sa vânture oasele scriitorului din Muntenia in Moldova, după mai bine de jumatate de secol de odihna in stanga lui Eminescu, este unul incredibil.

Bucurestiul l-a sters definitiv pe Mihail Sadoveanu din memorie! In Bucuresti, capitala Romaniei, nu exista strada Mihail Sadoveanu. I-am oferit 1.000 de euro unui sofer de taxi, care nu credea si……dupa ce a cautat si a intrebat colegii prin statie, a recunoscut rusinat: “Stimate domn, asa ceva nu am crezut. Imi este rusine ca m-am nascut in aceasta tara!…”. Acest lucru m-a pus pe ganduri: Am discutat cu maica-mea si cred ca vom muta mormantul marelui scriitor roman,unul dintre cei mai mari scriitori ai neamului roman la Pascani. Dansa este de acord!…Sunt prea multe sentimente amestecate: de mila, de iritare si de scarba fata de ce ce a ajuns Romania astazi”, a spus Dan Herfurt, stranepotul scriitorului Mihail Sadoveanu.

Mormântul lui Mihail Sadoveanu se află în Cimitirul Bellu din Bucuresti, fiind înscris în Lista monumentelor istorice de abia in anul 2010. Romancierul Mihail Sadoveanu este înmormântat între Mihai Eminescu si George Cosbuc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here