(P) Tinerii își cer dreptul la un aer curat și o viață sănătoasă, la Iași

0
12

Locuind în cel mai poluat oraș din țară – Iași și fiind zi de zi martori la indiferența administrației locale liberale condusă de Mihai Chirica, tinerii social-democrați au vrut să tragă un semnal de alarmă inedit asupra pericolului la care sunt supuși toți locuitorii din cauza aerului otrăvit pe care îl respiră. Purtând măști de gaze, aceștia au fost prezenți în cele mai aglomerate zone ale municipiului, reamintindu-le ieșenilor că primarul liberal Mihai Chirica nu a făcut nimic concret pentru a reduce poluarea, ci din contră a ratat două linii de finanțare prin care orașul nostru putea beneficia de resurse financiare pentru a construi piste de biciclete și păduri urbane.

„Am spus de nenumărate ori că nepăsarea lui Chirica ne costă, pe noi ieșenii, timp, sănătate și bani. Timp pentru că suntem blocați zilnic cu orele în mașini, stând în coloanele groazei. Sănătatea pentru că respirăm cel mai toxic și cel mai poluat aer din țară și bani pentru că primarul liberal nu a fost în stare să acceseze finanțări pentru două investiții care ar fi dus la îmbunătățirea calității aerului. Este vorba despre realizarea pistelor de biciclete și a pădurilor urbane, programe despre care i-am vorbit primarului PNL în cadrul ședințelor de Consiliul Local, dar care au fost ratate din cauza incompetenței, indiferenței și nepăsării actualei guvernări”, a declarat secretarul de stat la Mediu, Bogdan Balanișcu, candidatul PSD la funcția de primar al Iașului.

Potrivit programului de guvernare locală propus de social-democratul Bogdan Balanișcu pentru Iași, dacă acesta va prelua după data de 9 iunie conducerea Primăriei, în municipiu vor fi realizate piste de biciclete, cu scopul încurajării cetățenilor să folosească transportul alternativ, păduri urbane, coridoare verzi pe malurile râurilor Nicolina și Bahlui, dar și parcuri portabile care să poată fi mutate în zonele care nu permit plantarea și creșterea vegetației. 

* * *

Mihai Chirica a pierdut o finanțare de 37 milioane lei, bani ce trebuiau investiți în piste de biciclete.

Prin intermediul a șase proiecte, cu o valoare totală de 35,9 milioane lei, în județul Iași vor fi construiți 42,7 km de pistă, după cum urmează: Bârnova – Dobrovăț – pistă de 17 km, valoare 16,6 milioane lei; Miroslava – pistă de 8,4km, valoare 7,5 milioane lei; Miroslovești –  pistă de  4 km, valoare 3,7 milioane lei; Podu Iloaiei –  pistă de 2,8 km, valoare 2,8 milioane lei; Ungheni – pistă de 5,3 km, valoare 2,7 milioane lei; Ion Neculce –  pistă de 5,1 km, valoare 2,5 milioane lei.

Executat de SC Creative Idea SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here