(P) Noi suntem copiii uitați ai Iașului!

0
12

Ziua Copilului a fost sărbătorită în acest an de social-democrații ieșeni în unul din multele parcuri de joacă uitate de municipalitate, situat în cartierul Bularga, pe strada Atelierului. Astfel, după nenumărate semnale de alarmă transmise de secretarul de stat la Mediu, Bogdan Balanișcu, candidatul stângii la funcția de primar al Iașului, cu privire la locurile de joacă neîngrijite, acaparate de buruieni, și insalubre, în decursul zilei de astăzi pesediștii ieșeni s-au echipat de muncă și au igienizat „parcul fantomă”, pentru a le oferi și copiilor din acest cartier un motiv de bucurie, de ziua lor!

 „Astăzi (1 iunie- n.r.), centrul orașului și Copoul au fost neîncăpătoare pentru că toți părinții au vrut să le facă celor mici o bucurie. Din păcate, primarul Mihai Chirica și-a îndreptat întotdeauna atenția doar spre aceste zone care devin adevărate furnicare, dat fiind că cea mai mare parte a parcurilor din cartierele mărginașe sunt uitate cu desăvârșire, ceea ce îi determină pe părinți și bunici să facă naveta în centru pentru o oră sau două de relaxare, alături de cei mici. Această discriminare a municipalității față de locuitorii Iașului, mici sau mari, care trăiesc în cartierele mărginașe trebuie stopată. De aceea, astăzi, alături de colegii mei, am organizat în Bularga evenimentul Noi suntem copiii uitați ai Iașului,  prin care am adus zâmbete pe chipurile celor mici prin jocuri, animatori și multă voie bună, dar am și muncit pentru a face din parcul uitat de Mihai Chirica un loc curat, fără buruieni și gunoaie”, explică Bogdan Balanișcu, candidatul PSD la funcția de primar al Iașului.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor de rând, bunici, adulți și copii, este lipsa zonelor de recreere din cartiere, oamenii fiind sătui să facă naveta în centrul orașului pentru a-i putea plimba pe cei mici sau a-i lăsa să se joace.

Am luat la pas fiecare cartier al Iașului și în fiecare am găsit cel puțin un parc al groazei. Atât eu, cât și colegii mei consilieri locali, am cerut să se intervină în aceste zone, însă indiferența primarului liberal față de copiii noștri este revoltătoare. Mai mult, l-am chemat pe actualul edil al Iașului să vină alături de copiii domniei sale în parcul fantomă din Dacia, să văd dacă îi convine să-i lase pe cei mici să se joace printre bălării, leagăne rupte și pline de rugină. Așa cum era de așteptat, Mihai Chirica s-a făcut că nu aude și nu vede. Din păcate, în Iași avem copii uitați de municipalitate, ieșeni uitați și ignorați de municipalitate! Pe toți aceștia vreau să-i reprezint după data de 9 iunie, să le fac vocea auzită, să le arăt, prin acțiuni și proiecte concrete, că Primăria îi vede și muncește și pentru ei”, a conchis Balanișcu.

* * *

Printre parcurile uitate de municipalitate și de Mihai Chirica se numără: „parcul fantoma” din Dacia (denumire pusă de părinți- n.r.), parcul din strada Atelierului- Bularga, parcul din Ciurchi, numerele 111 și 114, parcul din capăt Canta.

* * *

În programul de guvernare locală al social- democratului Bogdan Balanișcu sunt prevăzute investiții majore în: aquaparc acoperit, parc de distracție pe șesul Bahluiului, zonă de agrement- Fortus. Mai multe detalii despre investițiile prevăzute în program puteți afla pe https://balaniscu.ro/.

Executat de SC Creative Idea SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here