Pachete alimentare gratuite pentru persoanele fara venituri, aflate in autoizolare.

0
57

Primaria Iasi va acorda sprijin persoanelor afectate în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS – CoV – 2, sub toate aspectele (financiar, al stării de sănătate, ori alte situații neprevăzute), constatate ca urmare a luării în evidență de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială Iași – Serviciul de Beneficii de Asistență Socială.

O categorie de persoanele vulnerabile avută în vedere este formată persoanele care se află în autoizolare, pentru o perioadă de 15 zile calendaristice, fără venituri și susținători legali. În acest caz se va acorda câte un ajutor de urgență în natură pentru familie (minim două persoane), constând într-un pachet de urgență. Pachetul va cuprinde produse alimentare de strictă necesitate care să le asigure nevoile de hrană pentru o perioadă de 15 zile. Pentru persoana singură cantitatea va fi înjumătăţită.

Persoanele vârstnice cu vârsta peste 65 de ani, fără susținători legali și fără venituri, care se află în autoizolare pe o perioadă de 30 zile calendaristice cu posibilitatea prelungirii vor primi câte un ajutor de urgență în natură, pentru familie (minim două persoane), constând în două pachete de urgență ce vor cuprinde produse alimentare de strictă necesitate, care să le asigure nevoile de hrană pentru o perioadă de 30 zile. Persoana singură va primi un singur pachet pentru 30 de zile.

De asemenea, pentru persoanele fără adăpost identificate pe raza Municipiului Iași prin Direcția de Asistență Socială Iași, se va asigura cazare și masă caldă, prin Cantina de Ajutor Social.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here