Pacient ucis cu zile in UPU Spiridon. Familia ii trage la raspundere pe impostorii medicali de la Spiridon

0
81

Un barbat a fost purtat intre spitale o zi si o noapte si a sfarsit pe scaunele metalice din UPU Spiridon, dupa ce medicii de acolo i-au ignorat problemele medicale. Potrivit soției bărbatului, apelul la 112 a fost făcut luni, la ora 7:00 dimineața. Ambulanța a ajuns la fața locului în jurul orei 9:00 și l-a preluat pe bărbat la 10:30. Acesta a fost transportat inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a petrecut o mare parte a zilei, scrie Realitatea.
Din cauza durerilor de spate și de picior, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au efectuat mai multe analize medicale. Cu toate acestea, au constatat că problema nu necesita internare și l-au trimis pe bărbat la Spitalul „Sf. Spiridon”, deoarece suferea și de ciroză.
Familia bărbatului susține că acesta a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” la ora 20:45 și a fost lăsat pe un scaun până la ora 3:00 dimineața, când a fost consultat pentru prima dată de un medic. Ulterior, în jurul orei 8:00 dimineața, bărbatul a fost internat în secția de gastroenterologie, însă deja intrase în comă. La scurt timp după aceea, familia a fost informată despre decesul său.
Autoritățile medicale și legale urmează să investigheze circumstanțele acestui incident tragic. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” nu a oferit încă un comentariu oficial pe marginea acestui caz. Familia bărbatului decedat a cerut ca cei responsabili să fie trași la răspundere pentru neglijența care a dus la decesul acestuia.
Se solicită necropsie medico-legal pentru confirmarea diagnosticului complex pus pacientului. Este evidentă perioada petrecută în UPU pentru investigații, consulturi și faptul ca în această perioadă pacientul a fost tratat și monitorizat. (A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here