Peste 2000 de sahisti juniori participa la Iasi la cel mai mare concurs din Europa

0
65

Sâmbătă, 1 iunie, la Iași va fi organizat cel mai mare concurs de șah din Europa și unul dintre cele mai importante din lume. Timp de aproape trei ore, aproximativ 2.000 de copii și adolescenți vor juca șah în fața Palatului Culturii din Iași, în cadrul proiectului ”Șah în Școală”.
”Acum doi ani am avut aproximativ 500 de copii, anul trecut 1.007, iar anul acesta probabil vom depăși 2.000. Va fi un upgrade la ”Iași – 1000” și probabil vom avea la Iași cel mai mare concurs din Europa și unul dintre cele mai mari din lume. Din România sigur este cel mai mare și ne bucurăm că va fi la Iași, poate cel mai important pol al șaului în școală din România. Este un dar din partea noastră pentru copii, chiar de ziua lor. Va fi o adevărată sărbătoare, avem pregătite peste 300 de trofee pentru participanți, toți cei prezenți vor avea asigurată apa și câte o înghețată. Vom avea participanți din toată țara, începând de la copii de grădiniță și până la elevi de clasa a XII-a. Dincolo de performanță, șahul înseamnă educație și mă bucură faptul că majoritatea școlilor din Iași s-au aliniat acetui proiect”, a declarat prof. Vlad Ungureanu, antrenor la cluburile Politehnica Iași și CSM Iași 2020.
Concursul ”Iași – 2024” va începe la ora 09.30, cu intonarea imnului de stat al României, iar prima mutare se va da la 09.45. Cei aproape 2.000 de concurenți se vor întrece până după ora 12.00 în cadrul celor 50 de turnee gândite de către organizatori, pe categorii de vârstă, iar la final vor fi acordate peste 300 de trofee.
Evenimentul este organizat de clubul CSM Iași 2020, Primăria Municipiului Iași și Asociația Județeană de Șah Iași, în colaborare cu Complexul Muzeal Național ”Moldova” și Inspectoratul Școlar Județean Iași. (A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here