Palasul gazduieste Congresul Mondial al Holocaustului, la care vor participa sute de evrei

0
60

In perioada 7-10 noiembrie, in complexul Palas din Iasi va avea loc Congresul Mondial al Holocaustului, eveniment legat de cea mai neagra pagina din istoria poporului evreu.

Iașul este legat de comunitatea evreilor de o lungă pagină de istorie. Relaţia interumană care s-a stabilit pe parcursul a sute de ani, a făcut ca noi să fim gazda Congresului Mondial al Holocaustului. Faptul că a fost ales Iașul, și nu alt oraș din România, este un act de recunoaștere din istoria acestei țări, iar pentru noi însemnă momentul unui nou început în Europa și în lume”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ca o recunoastere a acestei relatii, in aceasta dupa-amiaza, începând cu ora 14.00, în Sala „Vasile Pogor” (Sala Mare) a Primăriei Municipiului Iași va avea loc ceremonia solemnă de înmânare a titlului de Cetăţean de Onoare Excelenţei Sale doamna Tamar Samash, Ambasador al statului Israel în România.

Prin Hotărârea Consiliului Local Iași nr. 312 / 11.10.2016, Excelența Sa doamna Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel în România, a fost declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Iași.

Distincția a fost acordată în semn de aleasă prețuire și recunoștință pentru deschiderea totală arătată orașului nostru, pentru implicarea directă în evenimente cu impact internațional major la Iași, cu un ecou deosebit de pozitiv asupra imaginii acestuia și a relațiilor de prietenie și colaborare cu comunități din Israel”, a declarat Mihai Chirica.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =