Ţigări ascunse în toba de eşapament a unui autoturism, descoperite la frontieră

0
76

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 2.000 de ţigarete pe care un cetăţean din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în România, ascunse într-un loc special amenajat în toba de eşapament a autoturismului pe care îl conducea. În data de 04 noiembrie, în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Vasile T., în vârstă de 37 ani, conducând un autoturism marca Volskwagen, înmatriculat în Lituania.
Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.
În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în toba de eşapament a autoturismului, 2.000 de ţigarete marca Rothmans, cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 900 lei, şi a autoturismului, în valoare de 7.235 lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 5.000 lei.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here